FTP

Wszystko o html, php,mysql cgi itp

Moderator: RayNor

Post Reply
User avatar
Sloma
Poeta
Posts: 639
Joined: Wed 31 Aug, 2005
Location: się biorą małe dzieci ??

FTP

Post by Sloma » Sun 20 Nov, 2005

mam 1 pytanie (moge to niezrozumiale wytłumaczyć)
:arrow: Mam serwer FTP na cba.pl i wchodze na niego za pomocą TC
:arrow: Jeśli wrzuce tam plik do ściągania to z kąd wezme link zeby go dać na swoją strone ??



Ps: Jak mozna bez zadnego klienta FTP wejść na serwa cba.pl ??

User avatar
madrav
Poeta
Posts: 582
Joined: Fri 24 Jun, 2005
Location: Sodoma

Post by madrav » Sun 20 Nov, 2005

Może zaloguj się na konto poprzez www (bezpośrednio z cba.pl) zamiast przez TC. Z tego co się orientuję, możliwa tam jest obsługa kont FTP przez przeglądarkę internetową.
uwazaj na wilki, men!
Image

User avatar
Sloma
Poeta
Posts: 639
Joined: Wed 31 Aug, 2005
Location: się biorą małe dzieci ??

Post by Sloma » Sun 20 Nov, 2005

no ale mam wpisać w przeglądarke ftp://cba.pl ?? czy jak? bo tak już próbowałem i błąd wyskakuje

[ Dodano: Nie 20 Lis, 2005 ]
dobra juz opanowałem ! dzieki madrav

User avatar
marosan
~[TipS Team FG ]~
Posts: 859
Joined: Wed 06 Jul, 2005
Location: Poznań
Contact:

Post by marosan » Sun 20 Nov, 2005

wchodzisz normalnie przez http i sie logujesz do swojego proflu tam masz zarzadzanie kontem, czyli min aliasy konta ftp i pocztowe itp

gladiator
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 13
Joined: Wed 16 Nov, 2005

Post by gladiator » Wed 23 Nov, 2005

ja miałem gorzej
bo jak wrzucałem pliki na serw(też cba) to najpierw połowa sie nie zapisała
a póxniej jak było by mało nie chciało sie skasowac bo żekomo nie miałem uprawnień
i zrezygnowałem z nowej srony zostałem przy starej której nie aktualizowałęm od ponad 1 roku

Derriuz
Oglądacz
Posts: 1
Joined: Sun 19 Aug, 2007

Post by Derriuz » Sun 19 Aug, 2007

Nie spodziewałem się, że trafię na forum tej strony, szukając odpowiedzi na moje pytanie, ale cóż... :) Przy okazji, chciałbym zaznaczyć, że od dawna korzystam z tej stronki i jest świetnym źródłem dla mnie :D . A teraz do rzeczy...

Rzecz również dotyczy cba.pl... A mianowicie - nie potrafię odnaleźć bezpośredniego linka do mojego folderu na ich serwerze, a ich menedżer ftp jest cholernie niewygodny. Szczególnie, że można uploadować tylko pięć plików na raz, co jest niezwykle bolesne, gdy do zuploadowania mamy gotowy silnik takiego vallheru na przykład. Jest ktoś w stanie pomóc? Wie ktoś jak odnaleźć ten link?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Derriuz

Post Reply