Banner

Wszystko o html, php,mysql cgi itp

Moderator: RayNor

User avatar
PeO
Lejtienant
Posts: 712
Joined: Tue 17 Dec, 2002
Location: Kraków

Post by PeO » Thu 01 Jan, 2004

Sam napisaÂłeÂś licznik czy korzystasz z jakiegoÂś gotowego skryptu?
Wisła! Dzisiaj znowu gra..

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 01 Jan, 2004

Chyba gotowy bo wygenerowaÂłem go sobie na jakiejÂś stronie. Po prostu na tej stronie wybraÂłem jak ma wyglÂądaĂŚ itp. a gdy juÂż wszystko ustawiÂłem to pojawiaÂł siĂŞ kod html i trzeba go wpisaĂŚ na swojÂą stronĂŞ Âżeby mieĂŚ ten licznik
Pozdrowienia!!!

User avatar
PeO
Lejtienant
Posts: 712
Joined: Tue 17 Dec, 2002
Location: Kraków

Post by PeO » Thu 01 Jan, 2004

statsms, stat4you, gemius..


Powiedz jakie to sÂą statystyki. PrzecieÂż sam sobie nie zmienisz tego kodu jeÂśli korzystasz z gotowych statystyk.. ;]
Wisła! Dzisiaj znowu gra..

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 01 Jan, 2004

Licznik zostaÂł zrobiony w Republice WWW. Jest tam kod html. JakoÂś <a href.... i coÂś tam dalej....
Pozdrowienia!!!

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Wed 07 Jan, 2004

Siema. Wie ktoœ mo¿e gdzie mo¿na znaleŸÌ darmowy i dobry system newsów ????????????????(tylko nie phpBB czy jakoœ tam...)
Pozdrowienia!!!

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Mon 19 Jan, 2004

Siema. Jak zrobiÌ ¿eby kolesia wchodz¹cego na jak¹œ dan¹ stronê przerzuci³o na sam dó³ strony ????????????? Czyli tak: koleœ wchodzi na jak¹œ stronê i od razu przerzuca go na dó³ strony........ Pomó¿cie !!!!!!!!!
Pozdrowienia!!!

User avatar
Fallen One
Poeta
Posts: 897
Joined: Thu 26 Jun, 2003
Location: Gothenburg
Contact:

Post by Fallen One » Mon 19 Jan, 2004

Mozesz strzelic ogromniasty napis 'Przejdz w dol strony' :P
UNIA TARNOW- Druzynowy Mistrz Polski 2004 na zuzlu!!!
Tomek, Jacek, Tony, Janusz, Marcin. Pawel, Grzesiek, Robert, Stasiu.. Slava Wam!!!

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Mon 19 Jan, 2004

Chodzi mi o to ¿eby przenosi³o automatycznie na sam dó³ strony........................
Pozdrowienia!!!

User avatar
Fallen One
Poeta
Posts: 897
Joined: Thu 26 Jun, 2003
Location: Gothenburg
Contact:

Post by Fallen One » Mon 19 Jan, 2004

Hehe :D Serio? Kto by pomyslal..? :P

A serio- Nie znam sie na tym, ale chyba nie da sie zrobic czegos takiego.. Ale jak powiedzialem.. ja sie na tym nie znam.. plaski Ci pomoze.. (albo i nie..:P)
UNIA TARNOW- Druzynowy Mistrz Polski 2004 na zuzlu!!!
Tomek, Jacek, Tony, Janusz, Marcin. Pawel, Grzesiek, Robert, Stasiu.. Slava Wam!!!

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Mon 19 Jan, 2004

1/LUDZIE pÂŁaski nie plaski
2/da siĂŞ zrobiĂŚ ,bardzo prosto ,jeÂżeli ciĂŞ oczywiÂście dobrze zrozumiaÂłem

na poczÂątku strony dajesz
<meta http-equiv="Refresh" content="0; URL=index.htm#1" /> gdzie index.htm jest nazwÂą strony a #1 dowolnym ciÂągirem znakĂłw (# musi byĂŚ ) w content w sekundach ustawiasz po ilu przeÂżuci w wybrane miejsce na stronie
na dole strony cz w cholera wie jakim miejscu dajesz <a name="1" > gdzie 1 jest tym samym co stoi za # w mecie
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Tue 20 Jan, 2004

Coœ mi nie wychodzi........ Spróbujê opisaÌ dok³adniej o co mi chodzi. Wiêc jakiœ koleœ wchodzi na stronê i klika w jakiœ link do jakiegoœ dzia³u itp. i ja chcê ¿eby po klikniêciu w link automatycznie przenios³o kolesia na sam dó³ otworzonej strony........
Pozdrowienia!!!

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Tue 20 Jan, 2004

musi przenosiĂŚ po klikniĂŞciu ? (teÂż siĂŞ da) to co ci podaÂłem przenosi odrazu (czy po ustalonym czasie ) ,z linkami robi siĂŞ tak samo (prawie )

link ma wyglÂądaĂŚ tak

Code: Select all

<a href="#1">bla bla </a>
a miejsce do ktĂłego ma przenosiĂŚ musi byĂŚ poprzedzone

Code: Select all

<a name="1"> 
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Fri 12 Mar, 2004

Mam problem przy instalacji phpBB............... Œci¹gn¹³em phpBB i umieœci³em plik z polsk¹ wersj¹, wrzuci³em to phpBB na serwer(members.lycos.co.uk). Instalujê phpBB i jak klikam "INSTALUJ" to pojawia siê: phpBB : Critical Error Could not connect to the database
WypeÂłniÂłem prawie wszystkie pola oprĂłcz kliku w zakÂładce "Konfiguracja bazy danych"(zostawiÂłem tam puste: "nazwa bazy danych", "uÂżytkownik bazy danych", "HasÂło Bazy Danych" a reszta tych pĂłl w tej zakÂładce sama byÂła wypeÂłniona). Co mam zrobiĂŚ ???????? ProszĂŞ o pomoc!!
Pozdrowienia!!!

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 12 Mar, 2004

to sÂą najwaÂżniejsze pola,
teraz pisze troche z pamiĂŞci troche na czuja
wchodzisz do swojego panelu na lycosie, jest tam jakiÂś, szukasz opcji aktywacji mysql lub bĂŞdzie data base,jak to zrobisz, szukasz w panelu informacji co wpisaĂŚ w te pola (chociaÂż powinno ci to przyjÂśc na mejla z potwierdzeniem )
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Sat 13 Mar, 2004

OK. JuÂż zrobiÂłem to forum. DziĂŞki! Mam jeszcze jedno pytanie. JakÂą strefĂŞ czasowÂą wybraĂŚ na forum aby wyÂświetlaÂło normalny czas taki jaki mamy ?
Pozdrowienia!!!

Post Reply