Banner

Wszystko o html, php,mysql cgi itp

Moderator: RayNor

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Banner

Post by Baku » Thu 25 Dec, 2003

Siema. Mam maÂły problem z bannerem. ZrobiÂłem sobie banner w programie Ulead GIF Animator 5(banner jest w formacie GIF). Co naleÂży zrobiĂŚ, aby po klikniĂŞciu na banner przeniosÂło kogoÂś do podanej strony ????? Chodzi mi o to, Âże koleÂś klika na banner i otwiera siĂŞ nowe okno z np. mojÂą stronÂą. Jak to zrobiĂŚ ???????????????????????

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Thu 25 Dec, 2003

<a href="http://www.strona.pl" target="_blank"><img src="baner.gif" border="0"></a>

wiadomo Âże adres i obrazek wstawiasz wÂłasny
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 25 Dec, 2003

OK. Wielkie dziĂŞki!!!!! A jeszcze jeden problem mam. ZaÂłoÂżyÂłem sobie forum na jakiejÂś stronie i tam moÂżna podaĂŚ URL bannera. ChciaÂłbym podaĂŚ URL i umieÂściĂŚ banner ale taki Âżeby po klikniĂŞciu otwieraÂła siĂŞ np. moja strona w nowym oknie. CoÂś takiego jak tutaj na Fajnych grach. Jak to zrobiĂŚ ?????????? Jeszcze mam takie trochĂŞ gÂłupie pytanie.......... Co trzeba wpisaĂŚ w tym URL ??????? Ja zbytnio siĂŞ na tym nie znam..........

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Thu 25 Dec, 2003

jeÂżeli ciĂŞ dobrze zrozumiaÂłem to w url banera podajesz www.twojastrona.pl/baner.gif
jeÂżeli to jest jakieÂś forum na innej str to powinno byc automatycznie otwierane w nowym oknie
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 25 Dec, 2003

Wielkie dziêki!!!! W po³owie jest tak jak mówi³eœ. ¯eby podaÌ URL bannera trzeba podaÌ adres swojej strony i nazwê pliku z bannerem. Banner ju¿ umieœci³em na tym forum ale nadal nie da siê klikn¹Ì na niego i przejœÌ do podanej strony. Nie wiem jak to zrobiÌ........................

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Thu 25 Dec, 2003

to sprĂłbuj wpisaĂŚ to co ci podaÂłem w 1 poÂście
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Fri 26 Dec, 2003

DziĂŞki ale nic to nie daÂło niestety......... Nie wiem czy to potrzebne ale tam sÂą 2 pola z jakimiÂś URL-ami:

URL loga lub bannera Twojego forum: (i tu puste pole i siĂŞ wpisuje)

URL Twojej strony: (teÂż puste pole i siĂŞ wpisuje)

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 26 Dec, 2003

trzeba byÂło tak odrazu
url banera - wpisujesz tu np http://www.strona.pl/baner.gif
url strony - http://www.strona.pl
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Fri 26 Dec, 2003

Wpisa³em tak jak mówi³eœ. Wpisa³em swój adres strony ale nadal nie da siê klikn¹Ì w banner i przejœÌ do danej strony..............
Pozdrowienia!!!

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 26 Dec, 2003

moÂże po prostu tak siĂŞ nie da tam gdzie masz forum ?
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Fri 26 Dec, 2003

Prawdopodobnie siĂŞ nie da.......... DziĂŞki za to, Âże w ogĂłle mi pomogÂłeÂś !!!!
Pozdrowienia!!!

MarekR
Oglądacz
Posts: 1
Joined: Sun 28 Dec, 2003
Contact:

Post by MarekR » Sun 28 Dec, 2003

Witam
?eby Ci pomĂłc musia?bym zobaczy? kod ktĂłry napisa?e? wi?c poka? go inaczej nie ma cĂłdĂłw.

ort!

..by PeO ;]

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 01 Jan, 2004

Siema. Z tym bannerem juÂż niewaÂżne........ Teraz mam inny problem. Mam licznik odwiedzin na stronĂŞ i chcĂŞ Âżeby po klikniĂŞciu "odÂświeÂż" nie dodawaÂł odwiedzin. Chodzi mi o to Âżeby ta sama osoba nie byÂła uwzglĂŞdniana w liczniku dwa razy. Jak to zrobiĂŚ ????????????
Pozdrowienia!!!

User avatar
PeO
Lejtienant
Posts: 712
Joined: Tue 17 Dec, 2002
Location: Kraków

Post by PeO » Thu 01 Jan, 2004

Wystarczy wykluczyĂŚ IP, z ktĂłrego loguje siĂŞ ta osoba na nastĂŞpne 24h lub do godziny 0:00.. ;]
Wisła! Dzisiaj znowu gra..

Baku
Partyjny :-)
Posts: 58
Joined: Fri 11 Apr, 2003

Post by Baku » Thu 01 Jan, 2004

Tylko jak ???? Ja mam licznik za³o¿ony na jakiejœ stronie i jeœli chcê go umieœciÌ na stronie to muszê wpisaÌ podany tam kod html. Jak zrobiÌ ¿eby np. dzisiaj licznik uwzglêdnia³ odwiedziny jakiejœ osoby a póŸniej ju¿ nie, tylko dopiero nastêpnego dnia ????????????????????????????????????????
Pozdrowienia!!!

Post Reply