Radio internetowe

Podobno muzyka łagodzi obyczaje ...

Moderator: RayNor

Locked
User avatar
daro11l
Poeta
Posts: 137
Joined: Tue 13 Dec, 2005
Location: z kątowni
Contact:

Radio internetowe

Post by daro11l » Wed 22 Feb, 2006

Założyłem radio internetowe tylko mam problem. Radio mam w programie IceCast v2 i programie ODDcast wersja 2.0.15 i tu sie zaczyna problem wszystko dobrze skonfigurowałem i Włączyłem radio.Radio działa! Tylko że gram na http://localhost:8000/live.ogg hmm... localhost? Przeciez powinien tu być mój ip i z tego powodu inni chociaz w szystko dizała niemogą mnie usłyszeć niewiem jak to zminieć! I czy wogule da się to zminieć? Na stronie IceCast są radia i one mają przed dwukropkiem ip a ja localhost i mnie na tej liście chociaż moje radio działa niema. Co z tym zrobić? Prosze o odpowiedź kogoś kto zna się na tym.
Image

User avatar
ThCluBoY
Poeta
Posts: 168
Joined: Wed 20 Jul, 2005
Location: BP
Contact:

Post by ThCluBoY » Wed 22 Feb, 2006

Jetses za routerem? Masz zmienn IP ?
*Transport Tycoon Deluxe:
*OpenTTD:
*TTDPatch:
http://openttd.prochy.pl

User avatar
daro11l
Poeta
Posts: 137
Joined: Tue 13 Dec, 2005
Location: z kątowni
Contact:

Post by daro11l » Wed 22 Feb, 2006

Mam stały ip i niejestem za routerem.
Image

User avatar
Sloma
Poeta
Posts: 639
Joined: Wed 31 Aug, 2005
Location: się biorą małe dzieci ??

Post by Sloma » Wed 22 Feb, 2006

a spróbuj wpisać zamiast localhost swoje IP XX.XX.XX.XX:8000 i tak dalej

User avatar
ThCluBoY
Poeta
Posts: 168
Joined: Wed 20 Jul, 2005
Location: BP
Contact:

Post by ThCluBoY » Wed 22 Feb, 2006

I jezeli masz jakiegos Firewalla to go wylacz.
*Transport Tycoon Deluxe:
*OpenTTD:
*TTDPatch:
http://openttd.prochy.pl

User avatar
daro11l
Poeta
Posts: 137
Joined: Tue 13 Dec, 2005
Location: z kątowni
Contact:

Post by daro11l » Wed 22 Feb, 2006

wyłaczyeł i nadal to chba coś trzeba przestwaić w serwerze icecast
Image

User avatar
ThCluBoY
Poeta
Posts: 168
Joined: Wed 20 Jul, 2005
Location: BP
Contact:

Post by ThCluBoY » Thu 23 Feb, 2006

Skad masz neta? I podaj swoje IP
*Transport Tycoon Deluxe:
*OpenTTD:
*TTDPatch:
http://openttd.prochy.pl

User avatar
daro11l
Poeta
Posts: 137
Joined: Tue 13 Dec, 2005
Location: z kątowni
Contact:

Post by daro11l » Thu 23 Feb, 2006

Dobra już już nieważne na forum djsfera napisali mi że nici z tego bo niemam zewnętrzneg ip.
Image

User avatar
ThCluBoY
Poeta
Posts: 168
Joined: Wed 20 Jul, 2005
Location: BP
Contact:

Post by ThCluBoY » Thu 23 Feb, 2006

To si epytałem czy jestes za ROUTEREM!!!!!!! ehhhhh.... no comment... grrrrr
*Transport Tycoon Deluxe:
*OpenTTD:
*TTDPatch:
http://openttd.prochy.pl

User avatar
Słodki
~[TipS Team FG ]~
Posts: 654
Joined: Mon 01 Aug, 2005
Location: Wielgomłyny

Post by Słodki » Sat 25 Feb, 2006

ThCluBoY wrote:To si epytałem czy jestes za ROUTEREM!!!!!!! ehhhhh.... no comment... grrrrr
nie zauwarzyłes ze on ma 13 lat :P
...I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, zyskasz 2 dni wolnego.

http://www.travian.pl/?uc=pl5_38454

User avatar
ThCluBoY
Poeta
Posts: 168
Joined: Wed 20 Jul, 2005
Location: BP
Contact:

Post by ThCluBoY » Sun 26 Feb, 2006

Widziałem... I chcial miec radio... buahaha :D
*Transport Tycoon Deluxe:
*OpenTTD:
*TTDPatch:
http://openttd.prochy.pl

User avatar
Nosferatu
MVP Fajnegry
Posts: 2460
Joined: Sun 27 Jun, 2004
Location: Z nieba:)

Post by Nosferatu » Sun 26 Feb, 2006

i myslal pewnie ze jak jego ojciec bedzie samochodem jechal to go bedzie slyszal:)bughahahaha
Każdy pozytywny głos się liczy więc wchodzimy i głosjemy
http://studenckihumor.pl/ranking.php?id=904&sort=visitA
------------------------------------------------------
Nigdy nie gadaj z debilem - najpierw zniży Cie do swojego poziomu a potem pokona posiadaną wiedzą!!
---------------------------------------------------
REWOLUCJA

Locked