Tie Fighter

Jeżeli masz problem z jakąś grą , nie umiesz czegoś uruchomić lub nie wiesz jak coś przejść? To forum jest dla ciebie

Moderator: RayNor

Post Reply
thehoodedman
Oglądacz
Posts: 3
Joined: Mon 21 Feb, 2005

Tie Fighter

Post by thehoodedman » Mon 21 Feb, 2005

Proszę o pomoc! Jestem zielony we wszystkich tych emulatorach itd. i po prostu nie umiem uruchomić tie fightera. Coś tam niby ma się zainstalować, ale nie chce, chce jakiegoś CD roma, nie wiem o co chodzi. Będę wdzięczny za pomoc, bo to moja ukochana giera!!!

User avatar
Johny
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 32
Joined: Mon 12 Jul, 2004
Location: Bydgoszcz

Post by Johny » Tue 29 Mar, 2005

przyłączam się do apelu! Udało mi sie uruchomić go na kompie 266MHz z win95, ale i tak działały ttylko pierwsze misje (jakiś problem z pilotami - nie chciał zpisywać nowych)

McQueen
Oglądacz
Posts: 6
Joined: Thu 23 Mar, 2006

Post by McQueen » Tue 28 Mar, 2006

A ja mam win98se celerona 300 256 ramu i przy probie odpalenia gra krzyczy ze za malo pamieci (jakiej mms czy inny sms) pomocy

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Tue 28 Mar, 2006

McQueen wrote:A ja mam win98se celerona 300 256 ramu i przy probie odpalenia gra krzyczy ze za malo pamieci (jakiej mms czy inny sms) pomocy
Po pierwsze to nie zadne mms tylko ems/xms; po drugie - ten temat (zarzadzanie pamiecią) juz sie pojawial na forum, polecam uzycie opcji szukaj.
Last edited by mareckuss on Tue 28 Mar, 2006, edited 1 time in total.

User avatar
Johny
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 32
Joined: Mon 12 Jul, 2004
Location: Bydgoszcz

Post by Johny » Tue 28 Mar, 2006

i co? fajnie?

McQueen
Oglądacz
Posts: 6
Joined: Thu 23 Mar, 2006

Post by McQueen » Thu 30 Mar, 2006

Znalazlem we wlasciwosciach mozliwosc ustawienia ilosci pamiecia ale jesli chodzi o ems to jest komunikat ze komputer nie zostal skonfigurowany dla pamieci rozszezonej w sesjach ms-dos i nic nie moge zmienic. Wie ktos co z tym zrobic

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Thu 30 Mar, 2006

Rozdział 3.2

Code: Select all

http://pomocy.klasyka.pac.pl/prgkk/faq3.html

User avatar
nikt
Poeta
Posts: 100
Joined: Wed 23 Nov, 2005

Post by nikt » Sun 02 Apr, 2006

Troche czasu w to niegralem.... Co do wolania o CD to mozliwe ze masz ta wersje co ja mialem kiedys... Trzeba stworzyc plik w notatniku (najpewniej taki jest w katalogu z gra) tie.cd jesli mnie pamiec niemyli i w nim wpisac scierzke do gry, zapisac besposrednio na c. Pod win95 na kompach 200MKz i lepszych chodzilo slicznie z tego co pamietam bez wiekszego babrania, na 98 udawalo mi sie uruchomic tylko pod trybem awaryjnym (bez dzwieku :( ). Na XP gra mi dziala tylko przez dosboxa (uruchamia sie bez niego ale sa jakies cyrki z dzwiekiem i grafika wiec pograc sie nieda) ale na moim kompie (3GHz giga ramu) chrupie... Trzeba sie wnim pobawic troche cyklami i opuszczaniem klatek zeby gra chodzila wmiare plynnie - z tym ze im wiecej cykli sie wrzuci i plnniej bedzie chodzic tym bardziej dzwiek przycina...

malpka
Oglądacz
Posts: 7
Joined: Fri 20 Jan, 2006

Post by malpka » Sun 02 Apr, 2006

Pełna windowsowa wersja CD (200MB) :

http://www.agamesroom.com/page/games/lucasarts/tfcd

Na tej samej stronie znajduje się również X-Wing CD.



Plik potrzebny do jej odpalenia pod XP:

http://www.lucasfiles.com/index.php?action=file&id=653

Post Reply