Więc po wielu próbach słuchania różnych rodzajów muzyki , naprawdę spróbowałem wszystkiego od J-popu do Grindcore'u.
Najbardziej jednak przypasował mi industrial, noise i ogólnie muzyka eksperymentalna. Im więcej stylów łączy dany utwór czy wykonawca tym lepiej. Nieraz naprawdę wychodzą bardzo fajne rzeczy z tego. Oczywiście nie zamykam się tylko na te rodzaje muzyki. dany utwór czy album musi spełnić moje bliżej niezdefiniowane kryteria bym mógł powiedzieć, że mi się podoba.
Ciekawą muzyką jest również muzyka niekomercyjna tj. "rozdawana" za darmola z Netlabeli. Taka muzyka nie jest wcale gorsza, ba nawet mógłbym powiedzieć lepsza lub równa muzyce komercyjnej tj. tworzonej dla pozyskania pieniędzy.
Takich czołowych wykonawców, których ostanio słucham wypiszę, może ktoś się pokusi i zapozna z materiałem.

, a więc:
KMFDM, Front 242, VNV Nation, AGD, Azbezt, NoThanx, Technology Of Silence, Antihuman, Agressiva 69, Panzer AG, Combichrist, Biopsyhoz etc...
Oczywiście to tylko z tych rodzajów muzyki bardziej industrialnych..
Oczywiście przewija się przeze mnie różna muzyka takich wykonawców jak Metallica, Napalm Death, Chór Armii Czerwonej, Frank Klepacki, Sonic Mayhem, Commodores, B.B. King, Jimi Hendrix, Fear Factory czy nawet Mushroomhead, Slipknot czy System Of A Down.