Zaświaty
Zaświaty
Sprawdzam czy to jeszcze działa.
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych
- macciekk21
- Poeta
Nie mogę w to uwierzyć, ale działa. 
Tylko wyszukiwarka forumowa coś szwankuje.

Tylko wyszukiwarka forumowa coś szwankuje.
Last edited by macciekk21 on Fri 16 Nov, 2018, edited 1 time in total.
Z tymi hasłami to są jakieś dziwne rzeczy, ja też nie mogę się zalogować. Musze zmieniać hasło w bazie, cza wrzucać w postaci md5
A i tak to dziadostwo je zmienia na jakieś inne, resety też nic nie dają. Nie ogarniam tego.
Nowszej bazy nie znalazłem.
Tylko teraz nie wiem co dalej

Nowszej bazy nie znalazłem.
Tylko teraz nie wiem co dalej

Last edited by plaski on Sat 17 Nov, 2018, edited 1 time in total.
Zaktualizowałem przema do najnowszej stabilnej wersji, mam wrażenie, że jest ociupinę lepiej, ale dalej nie do końca tak jak trzeba. Przystawiam się, żeby to przenieść na pbpbb3, ale boję się, że to wszystko się wtedy rozpadnie do końca 

Wow. Udało mi się zalogować drugi raz na to samo konto.
Niestety moje pierwotne konto dalej ma zmienione hasło.
Backup masz, to czemu się boisz ze coś poumiera? Przeprowadź migrację najlepiej na localhoście i na serwer wgrasz już gotowego forumka na nowym skrypcie.

Backup masz, to czemu się boisz ze coś poumiera? Przeprowadź migrację najlepiej na localhoście i na serwer wgrasz już gotowego forumka na nowym skrypcie.
Last edited by 737373 on Sat 17 Nov, 2018, edited 1 time in total.
Boję się, bo dawno nie grzebałem przy żadnych stronach
A to dalej wszystko ledwo się trzyma.
Btw to i poprzednie odpowiedzi piałem przez szybka odpowiedz...

Btw to i poprzednie odpowiedzi piałem przez szybka odpowiedz...
Last edited by plaski on Sun 18 Nov, 2018, edited 1 time in total.
- macciekk21
- Poeta
Zrobiłem sobie mały test na konwersję z przema na phpbb3 i nawet się udało. Najtrudniejszym etapem było znalezienie paczki serwerowej z php5, bo xampp schował ją przede mną. xD
W bazie przemowej puściłem:
Potem zainstalowałem najnowsze phpbb3 z polskimi pakietami językowymi, a następnie w instlatorze dałem konwersję z phpbb2.0 i bzikało. 
Warto sobie tyko zapisać swoje hasło i sól, żeby potem sobie podmienić w bazie, bo chyba się nadpisuje wartościami z przema, które są niezgodne z phpbb3.
W bazie przemowej puściłem:
Code: Select all
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_dateformat VARCHAR(60) DEFAULT '|j M Y|, \\\o H:i' NOT NULL;

Warto sobie tyko zapisać swoje hasło i sól, żeby potem sobie podmienić w bazie, bo chyba się nadpisuje wartościami z przema, które są niezgodne z phpbb3.
Last edited by macciekk21 on Sun 18 Nov, 2018, edited 2 times in total.
Instalowałeś gdzieś zupełnie obok czy nadpisałeś przema?
- macciekk21
- Poeta
phpbb3 instaluje się obok. Jeszcze w instalatorze, ale już po przeprowadzeniu instalacji przechodzi się do zakładki konwersja i tam podaje się dane do bazy danych forum na phpbb2, a instalator robi sobie co trzeba (ale w przypadku przema, jeśli nie przekształci się tablicy z userami tak jak napisałem powyżej, to wywali błąd i nic nie zrobi).
Last edited by macciekk21 on Mon 19 Nov, 2018, edited 1 time in total.
Tablica to ok, pytanie zasadnicze jest takie, czy phpbb3 przeniesie się do katalogu z przemem czy będzie gdzieś obok i potem będzie trzeba jeszcze i tak to wszystko przenosić?
- macciekk21
- Poeta
Re: Zaświaty
Działa! I to całkiem sprawnie. :)
To co panowie, zaczynamy reanimację?
To co panowie, zaczynamy reanimację?
Re: Zaświaty
Brakuje mi tu masy rzeczy w tej wersji :/ Ale to drugorzędny problem. Jak będzie to śmigać to chce zamienić adresy tak żeby to forum było pod starym adresem.