Szkoła ponadgimnazjalna
Moderator: RayNor
Jest to Rozdwojenie Jaźni, i tego typu rzeczy leczy sie w psychiatryku...Growlithe wrote:Coż za zbieg okoliczności, że jedna i ta sama osoba ma dwa różne zdania....
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
"Stawiaj swoje wojska w pozycji, z której nie ma ucieczki i raczej umrą, niż zdołają się wycofać. Jeżeli nie ma ucieczki od śmierci, zarówno oficerowie jak i prości żołnierze dają z siebie wszystkie siły"
Hasu_z_Lasu d{-_-}b --> Reaktywacja!
"Stawiaj swoje wojska w pozycji, z której nie ma ucieczki i raczej umrą, niż zdołają się wycofać. Jeżeli nie ma ucieczki od śmierci, zarówno oficerowie jak i prości żołnierze dają z siebie wszystkie siły"
Dla mnie te komentarze są dobrym oderwaniem od problemów codzienności.Momentami już gościu sam nie mam do Ciebie cierpliwości, chodź starałem Ci się nigdy nie ubliżać, ale jesteś taki popierdolony, że aż słowo kretyn samo sie na usta ciska.
Co do piekarza - gościu chyba żartował, piekarzem jest być dobrze, ale ilu piekarzy jest teraz tak naprawdę potrzebnych? To jest zawód bez przyszłości.
eee, czyli ludzie co miesiąc mniej chleba jedzą ?? albo do obsługi piekarni wystarczy jedna osoba ?? jakby nie patrzeć to piekarz powinien mieć zawsze robotę... bo chleb zawsze ludzie będą jeść - a jeśli uważasz że to zawód bez przyszłości to co jesz na śniadanie i kolacje??Szymek wrote:
Co do piekarza - gościu chyba żartował, piekarzem jest być dobrze, ale ilu piekarzy jest teraz tak naprawdę potrzebnych? To jest zawód bez przyszłości.
...I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, zyskasz 2 dni wolnego.
http://www.travian.pl/?uc=pl5_38454
Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, zyskasz 2 dni wolnego.
http://www.travian.pl/?uc=pl5_38454
Wszak, gdy piekarze pracujący w tych piekarniach wymrą ze starości, to wtedy piekarnie same z siebie będą produkowały pieczywo. xDSzymek wrote:Nie w tym rzecz. Zwykle ludzie już mają stałe źródło pożywienia (piekarnie), więc raczej ciężko takiemu nowemu piekarzowi zebrać klientów.
Co do tego że ludzie zawsze będą jeść chleb... Nie zgodzę się z tym, ponieważ w końcu nasza technologia pozwoli na produkcje tabletek (prawdopodobnie) które będą zaspokajały nasze wszystkie potrzeby związane z jedzeniem ;pSłodki wrote:eee, czyli ludzie co miesiąc mniej chleba jedzą ?? albo do obsługi piekarni wystarczy jedna osoba ?? jakby nie patrzeć to piekarz powinien mieć zawsze robotę... bo chleb zawsze ludzie będą jeść - a jeśli uważasz że to zawód bez przyszłości to co jesz na śniadanie i kolacje??
Last edited by -Golbez- on Wed 06 Feb, 2008, edited 1 time in total.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
ot fakt-Golbez- wrote:Co do tego że ludzie zawsze będą jeść chleb... Nie zgodzę się z tym, ponieważ w końcu nasza technologia pozwoli na produkcje tabletek (prawdopodobnie) które będą zaspokajały nasze wszystkie potrzeby związane z jedzeniem ;p

------------------------------------------------------
Nobody Is Perfect --> My Name Is Nobody
Ludzie z roku na rok są coraz bardziej zabiegani nawet takie obżarciuchy jak Ty (haha):
Być może produkty które dziś znamy przetrwają te kilkaset lat ale będą wtedy niewyobrażalnie droższe niż dziś (więc już teraz zacznijcie magazynować owoce i czekoladki ponieważ zyskają za jakiś czas znacznie na swej wartości i sprzedacie je z wielokrotnym przebiciem, wtedy też nastanie nowa era Bill'ów Gates'ów). Tego typu rzeczy z pewnością będą sporym larytasem dla co niektórych, albo że zostanie wynaleziona również technologia tworzenia czegoś z niczego (zapomniałem jak to sie nazywało ale związane chyba bylo z plazmą or something).
PS: Fajnie temat przeistacza się z życiowych rozterek poprzez pieczywo do science-fiction (narazie)
więc czasem nawet i jeść trzeba w pośpiechu nie delektując się smakiem. A sam chlebek przestanie być produkowany ponieważ co niektórych ludzi kosztuje to za dużo ;p Zresztą (o ile ich produkcja będzie łatwa i tania) tabletki zaspokoją zapotrzebowanie ludzi z Afryki i Azji. Ja sam lubię "delektować się" smakiem, ale np. już mój brat wyznaje zasadę "wszamać i zacząć robić co innego".Sony_1987 wrote:Zresztą chodzi o sam smaczek
Być może produkty które dziś znamy przetrwają te kilkaset lat ale będą wtedy niewyobrażalnie droższe niż dziś (więc już teraz zacznijcie magazynować owoce i czekoladki ponieważ zyskają za jakiś czas znacznie na swej wartości i sprzedacie je z wielokrotnym przebiciem, wtedy też nastanie nowa era Bill'ów Gates'ów). Tego typu rzeczy z pewnością będą sporym larytasem dla co niektórych, albo że zostanie wynaleziona również technologia tworzenia czegoś z niczego (zapomniałem jak to sie nazywało ale związane chyba bylo z plazmą or something).
PS: Fajnie temat przeistacza się z życiowych rozterek poprzez pieczywo do science-fiction (narazie)

Last edited by -Golbez- on Wed 06 Feb, 2008, edited 4 times in total.
-Golbez- ja też jestem zabiegany, ale zawsze się czas znajdzie na jakiś posiłek bez pośpiechu 
I nie pierdziel farmazonów, bo zwykła tabletka nie da Ci takiego odczucia jak ziemniaki ze schabowym i surówką (mniam
)... Tabletka to oszukiwanie organizmu. Ja na szczęście nie dożyję tabletkowych czasów, jeśli takowe nastaną 
EDIT:
Jak przyfrunęła tak odlecieć nie chce i gada cały czas to samo
Ona nie gada bzdur tylko nie do końca prawdę mówi gdzieniegdzie ^^

I nie pierdziel farmazonów, bo zwykła tabletka nie da Ci takiego odczucia jak ziemniaki ze schabowym i surówką (mniam

EDIT:
XUL sowy się zapytajXUL wrote:P.S - Sony!! Ta twoja sowa w opisie gada same bzdury - nawachałą sie sterdynych pierdów zela11 czy co ?

Last edited by Sony on Wed 06 Feb, 2008, edited 1 time in total.
Eno nie przeginajmy. Zycie na tabletkach, doladowaniu organizmu z kosmosu, dostarczanie witamin bezprzewodowo i takie tam, to pewnie przyszlosc, ale nie za naszego i sadze, ze nie za naszych dzieci zycia.
Z reszta rekodzielo zawsze bylo i raczej bedzie w cenie. Najdrozsze samochody (typu Ferrari) sa skrecane recznie, najdrozsze powiedzmy ogrodzenia domow, sa wynikiem recznej pracy kowala - artysty, tak wiec sadze, ze nawet kiedy wejdzie 'mechanizacja piekarnictwa(jest takie slowo?), to i tak, te zaklady, ktore wciaz beda recznie lepily bulki beda miec swoja kilentele.
Z reszta rekodzielo zawsze bylo i raczej bedzie w cenie. Najdrozsze samochody (typu Ferrari) sa skrecane recznie, najdrozsze powiedzmy ogrodzenia domow, sa wynikiem recznej pracy kowala - artysty, tak wiec sadze, ze nawet kiedy wejdzie 'mechanizacja piekarnictwa(jest takie slowo?), to i tak, te zaklady, ktore wciaz beda recznie lepily bulki beda miec swoja kilentele.
uwazaj na wilki, men!

NO akurat nie o to mi chodzi - ale nie wazneUciex wrote:No bez przesady... ja jestem po liceum profilowanym i co prawda dopiero skończył mi się I semestr, ale to nie znaczy, że odrazu taka osoba na studiach jest skończona. Jak ma się jeszcze jakiś zapał do nauki to z każdej szkoły można na studiach sobie poradzić (no może prócz zawodówki)

W tych czasach też pewnie pojawią sie pierwsi ZOMBIE!!!-Golbez- wrote:Co do tego że ludzie zawsze będą jeść chleb... Nie zgodzę się z tym, ponieważ w końcu nasza technologia pozwoli na produkcje tabletek (prawdopodobnie) które będą zaspokajały nasze wszystkie potrzeby związane z jedzeniem ;p

Czas przemyśleń i rozważań