problem z Transport Taicon Delux

Rozmowy na temat gier.
JEŻELI MASZ PROBLEM Z GRAMI TO PISZ W DZIALE POMOC

Moderator: RayNor

Post Reply
User avatar
ruby2004
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Wed 09 Apr, 2008

problem z Transport Taicon Delux

Post by ruby2004 » Thu 22 May, 2008

Witam. Mam problem z TTD gdy rozpakowałem go nie muie go uruchomić. Wyskakuje komunikat że system nie moze otworzyc portu COM2. Co mam zrobic zeby działało? Prosze o pomoc :sad:
Ziomek

Madziak
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 33
Joined: Tue 18 Sep, 2007

Post by Madziak » Mon 26 May, 2008

Używasz DOS BOXa? Jesli nie, to użyj.
Poza tym, radzę ci poszukac open source'owej nakładki na TTD o nazwie "Open TTD" google ci pomoże.
Nakładka ta korzysta z plików TTD, ale niesamowicie zmienia rozgrywkę. Poza tym działa pod windowsem.

User avatar
ruby2004
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Wed 09 Apr, 2008

Post by ruby2004 » Tue 27 May, 2008

Dięki już działa. Ale gra wyswietla sie w małym oknie i nie wiem jak zrobidz zeby byl pelnyekran, moze to tez wiesz jak to zrobic? Gre uruchomilem przez D-fend'a. Próbowałem zmieniać rozdzielczosc ale ciągle właczało sie w małym oknie.
Prosze o pomoc.
Ziomek

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Tue 27 May, 2008

było o tym miliard razy, lewy alt+enter
a tak poza tym, warto jednak zainwestować w openttd
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
ruby2004
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Wed 09 Apr, 2008

Post by ruby2004 » Tue 27 May, 2008

Dziękuje Wam bardzo. Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 28 Maj, 2008 ]
Zainwestowałem w openttd, ale kiedy podaje mu lokalizacje ttd to mowi że nie można uruchomić ttd bez podania lokalizacji ("Setup cannot continue wiyhout the Transport Tycoon Deluxe Location!") i tak za każdym razem. Więc nie wiem co robić.
Ziomek

User avatar
Telomo
Poeta
Posts: 483
Joined: Sat 30 Sep, 2006
Location: Opole
Contact:

Post by Telomo » Wed 28 May, 2008

a przy okazji: to nie jest zły dział? :P
http://ja.gram.pl/Telomo

wpadki gramowiczów i o ciekawym projekcie: Future Null. Darmowy RTS w postapokaliptycznym świecie.

Madziak
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 33
Joined: Tue 18 Sep, 2007

Post by Madziak » Mon 02 Jun, 2008

ruby2004 wrote:Dziękuje Wam bardzo. Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 28 Maj, 2008 ]
Zainwestowałem w openttd, ale kiedy podaje mu lokalizacje ttd to mowi że nie można uruchomić ttd bez podania lokalizacji ("Setup cannot continue wiyhout the Transport Tycoon Deluxe Location!") i tak za każdym razem. Więc nie wiem co robić.
Przenieś TTD na dysk C do katalogu "TTD" i wtedy spróbuj. Przy instalacji Open TTD, podajesz mu nową lokalizację i hula. Open TTD potrzebuje oryginalnego TTD, nie jest samodzielną grą.

Post Reply