mam pytanie :)

Rozmowy na temat gier.
JEŻELI MASZ PROBLEM Z GRAMI TO PISZ W DZIALE POMOC

Moderator: RayNor

User avatar
Growlithe
Poeta
Posts: 756
Joined: Fri 30 Dec, 2005
Location: z kątomierza
Contact:

Post by Growlithe » Mon 19 Mar, 2007

mam kompa 4MhZ 128kb RAM i karte grafiki z 16 kolorami. CZego chcieć więcej do szczęścia??

(a i stacja dyskietek do której ktoś kiedyś kawałek chleba włożył)
Image
Image
Image

warstwa społeczna z której wywodzi się ... - niewystarczająco niska, aby nie być jeszcze niżej :P

User avatar
NoNaMe
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 30
Joined: Thu 22 Feb, 2007
Location: EUDEZET

Post by NoNaMe » Wed 21 Mar, 2007

Growlithe, pozazdroscic zabytku :]
(A ja myslalem, ze moj komp nadaje sie do muzeum, choc sam stawiam mu wieksze wymogi - photoshop 7, Fruity Loops itd.. :D)

User avatar
Telomo
Poeta
Posts: 483
Joined: Sat 30 Sep, 2006
Location: Opole
Contact:

Post by Telomo » Thu 22 Mar, 2007

Mój to procek niecałe 466 Mhz 32mb albo 16 grafiki ATI. Ramu lepiej nie mówić :] a dysk twardy aż 20 GB! Normalnie WIndows XP jakieś programy z 2006/07 i anty-wiry. Najwolniejsza neostrada + emule + bearshare. Czego chcieć więcej? Monitor to kurde skrzynia albo buda dla psa. Klawiatura to lodówka. No myszka nowa.... ze złości (call me Psycho) monitorem wyrobiłem dziure w ścianie xD Ta a gry mające mniejsze wymagania zalecane i tak się tną xD A to ja myślałem że mój się nadaje do muzeum ;)

User avatar
NoNaMe
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 30
Joined: Thu 22 Feb, 2007
Location: EUDEZET

Post by NoNaMe » Fri 23 Mar, 2007

:wow: :D
Cale 20 GB! ja mam 5gb :]
Ostatnio rozkrecilem mojego helmuta, a tam okazalo sie, ze dysk wogole nie byl przykrecony, lezal sobie na plycie glownej jakby nigdy nic. :D
Co do wymagan minimalnych, to u mnie tak samo, zadziwajaca sprawa, a juz calkiem zabawnie robi sie kiedy z nadzieja odpalasz sobie Quaka pierwszego, a ten sie wcina, tak ze nie da rady pograc. xD
Pozyczylem niedawno od kumpla karte graficzna Ge Force 5200 bodajze i dysk 120 gb do sprawdzenia, bo cos sie @#%*. Dysk nie ruszyl, ale najzabawniejsze bylo, ze o ile Dzifors byl sprawny, to mial na moim sprzecie identyczne osiagi co Riva TNT2 (m64) :rotfl:

Zgryz
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Mon 18 Jun, 2007
Location: W.M. Gdańsk

Post by Zgryz » Mon 18 Jun, 2007

NoNaMe wrote::wow: :D
Cale 20 GB! ja mam 5gb :]
Ostatnio rozkrecilem mojego helmuta, a tam okazalo sie, ze dysk wogole nie byl przykrecony, lezal sobie na plycie glownej jakby nigdy nic. :D
Co do wymagan minimalnych, to u mnie tak samo, zadziwajaca sprawa, a juz calkiem zabawnie robi sie kiedy z nadzieja odpalasz sobie Quaka pierwszego, a ten sie wcina, tak ze nie da rady pograc. xD
Pozyczylem niedawno od kumpla karte graficzna Ge Force 5200 bodajze i dysk 120 gb do sprawdzenia, bo cos sie @#%*. Dysk nie ruszyl, ale najzabawniejsze bylo, ze o ile Dzifors byl sprawny, to mial na moim sprzecie identyczne osiagi co Riva TNT2 (m64) :rotfl:

Pierwszy raz widzę żeby ktoś się licytował jaki ma "słabszy" komp. ;)

Wszystko chodzi elegancko nawet na słabym procku, w/g mnie chodzi głównie o pamięć RAM... ja miałem swego czasu Pentium 130Mhz, ale aż 512MB RAMu i 8MB kartę graficzną...
i z grami ze strony nie miałem problemu...

pozdrawiam
Z.

-Golbez-
Poeta
Posts: 426
Joined: Thu 13 Jul, 2006
Location: Kraków

Post by -Golbez- » Mon 18 Jun, 2007

Mój PC to nie jest ani żaden "potwór" ani tez go nie można określić mianem słabym, prasuje się tak przed średnim ;). Tym co go wyróżnia to z pewnością dwa dyski które w sumie dają 200GB miejsca (teoretycznie jak dla mnie dużo, ale w praktyce zapełnił się w niecały miesiąc), i nie mogę sobie wyobrazić powrotu do starego dysku o objętości 1,6GB... I jeszcze pomyśleć że pamiętam stare czasy gdy miałem Pegazusa, potem Amigę (chyba 500), wtedy też zagrałem pierwszy raz w Dune II, i zachwyciłem się intrem ;), w specjalnej "skrzyni" miałem tyle dyskietek że nie mogły się pomieścić i w poszukiwaniu właściwej traciłem czasem i godzinę ;) Potem przyszedł czas na PC, i Wolfa a niedługo potem na Doom'a (pamiętam te nieprzespane noce ;D), wtedy miałem raptem 6 - 7 lat (dokładnie nie pamiętam bo już mi się co nieco zatarło w pamięci...). Na czasy dzisiejsze nie zamierzam robić żadnej modernizacji swojego komputera, bo korzystam z niego głównie do pracy, słuchania muzyki, oglądania filmów, a jak czasem mnie coś weźmie to i na pyknięcie w jakąś starą gierkę (te nowsze nie mają tego czegoś, co by mnie zatrzymało na dłużej, choć widziałem ich [i czasem grałem] niemało).
Zanim jednak kupiłem tego kompa co mam teraz, miałem Pentium 200 MMX, 64 MB ramu, karty graficznej już nie pamiętam, a karta dźwiękowa Sound Blaster 64 AWE (nawet do dzisiaj bardzo dobra), i wszystko chodziło idealnie z systemem Win 98. Jedyny brak jaki odczuwałem to brak akceleratora, ale dało się to przeboleć ;). Nawet Quake 2 chodził bez zarzutu (achhh te piksle...) z wieloma graczami na mapie :P
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
"Stawiaj swoje wojska w pozycji, z której nie ma ucieczki i raczej umrą, niż zdołają się wycofać. Jeżeli nie ma ucieczki od śmierci, zarówno oficerowie jak i prości żołnierze dają z siebie wszystkie siły"
Hasu_z_Lasu d{-_-}b --> Reaktywacja!

Idle Demon
Oglądacz
Posts: 3
Joined: Mon 18 Jun, 2007

Post by Idle Demon » Mon 18 Jun, 2007

Mój PC do codziennego użytkowania (net, nienajnowsze gierki, programy itp.) 2.0ghz celeron, 512 ram, gf4-mx, dysk 40gb
Do klasyków: 133mhz pentium 64mb ram, s3 virge 4mb, dysk 3gb + 1gb kieszeń, win98 i wszystko praży :D

User avatar
zelek31
Poeta
Posts: 717
Joined: Mon 07 Aug, 2006
Location: Opole

Post by zelek31 » Tue 19 Jun, 2007

Ja mam AMD k6-2 400, 128 Mb RAM, Voodoo 3
Rewolucja jest blisko... na ulice wyjdą dzieci...

User avatar
XUL
Poeta
Posts: 560
Joined: Wed 19 Oct, 2005
Location: Mroczne coś tam

Post by XUL » Wed 20 Jun, 2007

Eeeee dziady :Dskim ja sie zadaje - mam ADM 1600+ ,512ram'u ,80gb dysku i karte gfforce 5500 128mb/128 bit :p ..... a tak pozatym to na kompie grac mi sie juz nie chce (doroslem:D ? ,zostalem lekarzem w muzeum czartoryskich, umim latac smiglowcem po mimo tego ze mam samochod? , nie mam samochou? :P)
Last edited by XUL on Wed 20 Jun, 2007, edited 1 time in total.
Czas przemyśleń i rozważań

User avatar
DarkViper
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 29
Joined: Wed 14 Feb, 2007
Location: z nienacka :]

Post by DarkViper » Wed 20 Jun, 2007

Dżizas - mój sprzęcior nie jest kiepski - AMD Duron 800 mHz 512 RAM TNT2 model 64 2x40 GB na dyskach...

User avatar
hellcabber
Poeta
Posts: 280
Joined: Wed 17 Jan, 2007
Location: Bytom

Post by hellcabber » Wed 20 Jun, 2007

w gry nowe nie gram (chyba wyrosłem bo kiedyś komp służył mi tylko do grania)
dziś to jedynie net, ewentualnie w jakieś starocie pogrywam(w pozytywnym tego słowa znaczeniu)

mój sprzęcior (nieaktualizowany od ok.6 lat )
Duron 1,1 GeForce 200 64 Mb, 256 DDR, twardziel 40 GB ( połowa należy do brata :D
+ stary (jeszcze z poprzedniego kompa) 4 GB dysk z czasów kiedy nowe takie cudo kosztowało 500 zł a standardem był dysk 300 mb
to drinkin' some or to drinkin' little some more ?

User avatar
zelek31
Poeta
Posts: 717
Joined: Mon 07 Aug, 2006
Location: Opole

Post by zelek31 » Thu 21 Jun, 2007

Mam 13 GB dysk, a jak kupowałem to cudo było w cenie porządnego roweru. Ehh co za życie.
Rewolucja jest blisko... na ulice wyjdą dzieci...

User avatar
RayNor
Przypał
Posts: 2413
Joined: Fri 13 Dec, 2002
Location: Biała Nyska

Post by RayNor » Thu 21 Jun, 2007

Jednak za bardzo przesadzacie ze spamingiem.
Zmuszacie mnie do zamknięcia tematu.

Closed
[center]Wasz ukochany MORDEK :D
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce!

Ide sie pochlastać za debilność userów!

Locked