mam pytanie :)

Rozmowy na temat gier.
JEŻELI MASZ PROBLEM Z GRAMI TO PISZ W DZIALE POMOC

Moderator: RayNor

99razor99
Oglądacz
Posts: 2
Joined: Thu 18 Jan, 2007

mam pytanie :)

Post by 99razor99 » Thu 18 Jan, 2007

Witam!!
odrazu przejde do rzeczy mianowicie mam pytanie :
-składam teraz taki stary komputer(cpu-400mhz itp)i jestem poprostu ciekaw czy wszystkie gry z strony www.fajnegry.krakow.pl pujdą na takim kompie
a jak nie to jaki musze złożyć

ale poniżej 1ghz i tam takich bo wiem ze takie stare gry chodziły na Cpu:350mhz


prosze o odpowiedz najlepiej na:99razor99@interia.pl

ps. Cpu:400MHZ,karta graficzna:ati rageII,32MBRam
Last edited by 99razor99 on Fri 19 Jan, 2007, edited 1 time in total.
Stare gry są fajne naprawde są stare i jare

User avatar
marosan
~[TipS Team FG ]~
Posts: 859
Joined: Wed 06 Jul, 2005
Location: Poznań
Contact:

Post by marosan » Fri 19 Jan, 2007

Podaj więcej szczegółów to może i się ktoś wypowie. Sam procesor nie wszystko załatwi.

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 19 Jan, 2007

praktycznie wszystko ci pójdzie
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
Telomo
Poeta
Posts: 483
Joined: Sat 30 Sep, 2006
Location: Opole
Contact:

Post by Telomo » Fri 19 Jan, 2007

winda jest ważna, najlepiej 98 albo 95
http://ja.gram.pl/Telomo

wpadki gramowiczów i o ciekawym projekcie: Future Null. Darmowy RTS w postapokaliptycznym świecie.

99razor99
Oglądacz
Posts: 2
Joined: Thu 18 Jan, 2007

Post by 99razor99 » Fri 19 Jan, 2007

mam '98 do niego
ale najpierw musze go złożyć boi nie wiedzałem czy pójdzie
Stare gry są fajne naprawde są stare i jare

User avatar
el_mundo
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 26
Joined: Thu 30 Nov, 2006

Post by el_mundo » Fri 19 Jan, 2007

Uważam , że posiadam całkiem ciekawą konfigurację do starych gier. Jest to Pentium 200Mhz, płyta główna intela na AT, 64MB EDO, S3wirge MB, 3dfx, SoundBlaster16. Do tego dos ,freedos, win95. Aktualnie zaczyna sprzęt trochę siadać. Przyszykowałem Pentium2 400Mhz, 128 SDRAM a resztę spróbuję przełożyć. Przydałby się też SoundBlasterek 32 ale jakoś nie mogłem spotkać. Na marginesie dopowiem, że zauważyłem pewną trudność w odnajdywaniu starych części. Chociaż może mi się wydaje.
only my weapons understands me

User avatar
NoNaMe
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 30
Joined: Thu 22 Feb, 2007
Location: EUDEZET

Post by NoNaMe » Thu 15 Mar, 2007

ja mam procka 400 mhz :D
powiem tak - wiele zalezy od karty graficznej, na mojej rivie tnt2 m64 (okrojona riva2) jakas 1\4 gier z fajnegry.krakow.pl mi nie chodzi (smiech na sali). do tego mam jeszcze 128 ramu, wiec wina jest jak najbardziej karta ;)

User avatar
Jazzwhisky
Poeta
Posts: 113
Joined: Mon 25 Sep, 2006
Location: Lublin/Puławy
Contact:

Post by Jazzwhisky » Fri 16 Mar, 2007

NoNaMe wrote:ja mam procka 400 mhz :D
powiem tak - wiele zalezy od karty graficznej, na mojej rivie tnt2 m64 (okrojona riva2) jakas 1\4 gier z fajnegry.krakow.pl mi nie chodzi (smiech na sali). do tego mam jeszcze 128 ramu, wiec wina jest jak najbardziej karta ;)
Na duronie 700Mhz+Riva TNT2 nigdy nie mialem powaznych problemow z odpaleniem czegokolwiek ze staroci (no chyba ze ze wzgledu na wadliwe archiwa ;)).
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
Image

User avatar
NoNaMe
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 30
Joined: Thu 22 Feb, 2007
Location: EUDEZET

Post by NoNaMe » Fri 16 Mar, 2007

jedyny problem to koncowka >>m64<< czyli okrojona wersja rivy2 ;)
Jedna z najbardziej klopotliwych kart, jakie spotkalem.

Jedi_Master
Poeta
Posts: 146
Joined: Sun 26 Jun, 2005
Location: Mińsk Maz.
Contact:

Post by Jedi_Master » Sat 17 Mar, 2007

ja ma procka 2.8 (jedna rdzeń) :) :D

[ Dodano: Sob 17 Mar, 2007 ]
ghz!
http://www.gmland.prv.pl/ <- lubisz gry? a chcesz się nauczyć je robić? WEJDŹ!

User avatar
Qtors
Poeta
Posts: 309
Joined: Thu 02 Jun, 2005
Location: Wągrowiec

Post by Qtors » Sat 17 Mar, 2007

Ja mam Athlona 1.8 plus 128 ramu i win xp- mieszanka wybuchowa:)
W kazdej grze mam max 10 fps'ow:) heehn pozdro

Dawi
Oglądacz
Posts: 4
Joined: Sat 17 Mar, 2007

Post by Dawi » Sun 18 Mar, 2007

Są jakieś skutki uboczne jeśli gra się na windows xp i na jednym z nowszych kompów? Np. 1,5Giga ram procek 2,5 karta 128mb itd.?

User avatar
Jazzwhisky
Poeta
Posts: 113
Joined: Mon 25 Sep, 2006
Location: Lublin/Puławy
Contact:

Post by Jazzwhisky » Sun 18 Mar, 2007

Dawi wrote:Są jakieś skutki uboczne jeśli gra się na windows xp i na jednym z nowszych kompów? Np. 1,5Giga ram procek 2,5 karta 128mb itd.?
Masa starych gier nie ruszy bez dosboksa, czesc nieco nowszych nie ruszy za cholere, ogolnie taki komp do staroci nie pasuje wcale ;D
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
Image

-Golbez-
Poeta
Posts: 426
Joined: Thu 13 Jul, 2006
Location: Kraków

Post by -Golbez- » Sun 18 Mar, 2007

U mnie cudem stare gry chodzą (choć mam dobry komputer oraz system XP). Jedyny problem jaki występuje, to niesamowite "shity" z dźwiękiem o_O (spowodowane właśnie systemem XP). A z gry bez dźwięku czerpie się tylko 50% przyjemności ;0 Miałem sobie zrobić podwójny system - Win98 oraz XP (potem doszedłby zapewne jeszcze Linux), lecz nie znalazłem jeszcze na to czasu (trochę trzeba się przy tym narobić)...
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
"Stawiaj swoje wojska w pozycji, z której nie ma ucieczki i raczej umrą, niż zdołają się wycofać. Jeżeli nie ma ucieczki od śmierci, zarówno oficerowie jak i prości żołnierze dają z siebie wszystkie siły"
Hasu_z_Lasu d{-_-}b --> Reaktywacja!

User avatar
zelek31
Poeta
Posts: 717
Joined: Mon 07 Aug, 2006
Location: Opole

Post by zelek31 » Sun 18 Mar, 2007

Ja mam procek 400 Mhz, 128 RAM, voodoo 3 i wszystko działa mi odpowiednio i prawidłowo. Czasem trzeba umiejętnie skonfigurować ustawienia żeby gierka poszła

[ Dodano: Nie 18 Mar, 2007 ]
Miałem jedynie problemy z Doom2. Przeszedłem połowę gry i w jednej z plansz przy wejściu do jednego pomieszczenia gra się wywala. Można się wkurzyć
Rewolucja jest blisko... na ulice wyjdą dzieci...

Locked