Page 1 of 1

Mortal kombat 3 problem

Posted: Sat 05 May, 2007
by Chmaju
Mortala kombata 3 sciagnalem ze strony fajnegry.krakow.pl. Szukalem jak zagrac motaro i shao kahnem, ok znalazlem tylko niewiem jak uruchomic gre z parametrami.Szukalem w internecie ale niestety niemoge znalesc jak uruchomic gre z parametrami gre uruchamiam przez plik wsadowy MS-DOS, daje wlasciwosci i niewiem gdzie to wpisac prosze o pomoc z gory dziekuje.

Posted: Sat 05 May, 2007
by mareckuss
dopisujesz normalnie do nazwy pliku w Element docelowy np mk3 0666 (możesz grać jako Smoke)

Posted: Sat 05 May, 2007
by Chmaju
jakos niedziala a mam tak:
Image
tam jest kod na motaro i shao kahna

Posted: Sat 05 May, 2007
by mareckuss
Parametry powinny być dopisane do pliku mk3.exe, nie ogólnie do bat.

Posted: Sat 05 May, 2007
by Chmaju
Jak robie skrot do pliku mk3.exe to robi mi sie skrot do programu ms-dos :|

Posted: Sat 05 May, 2007
by mareckuss
No to w pliku wsadowym wpisz mk3.exe <parametr>

Posted: Tue 08 May, 2007
by Alex2
Już prawie dobrze to zrobiłeś, mówię o tym zdjeciu co dałeś, tylko parametry dopisujesz PO nazwie pliku.
Czyli ma być: "d:\gry\mk3\MK\MK3.BAT 666 1000000"

Ewentualnie: "d:\gry\mk3\MK\MK3.BAT" 666 1000000

Nie wiem jak te cudzysłowy. Spróbować trza.

Jeśli chcesz wyjaśnień, to:
Chodzi o to, że dodajesz parametr do nazwy pliku. A nazwa to etykieta.rozszerzenie (rodzielone kropką). A Ty dałeś po etykiecie, przed rozszerzeniem (przed kropką). Czyli jakby zmieniłeś nazwę pliku a takiego z tą nazwą po prostu nie ma.

Powodzenia!

Grałem w Mortala w 96-97 roku. Cud, miód i orzeszki!! :PP