Mortal kombat 3 problem

Jeżżeli masz problem z jakimiś KODAMI lub SOLUCJA - TYLKO ? To forum jest dla ciebie.

Moderatorzy: RayNor, marosan

Chmaju
Oglądacz
Posty: 3
Rejestracja: sob 05 maja, 2007

Mortal kombat 3 problem

Post autor: Chmaju » sob 05 maja, 2007

Mortala kombata 3 sciagnalem ze strony fajnegry.krakow.pl. Szukalem jak zagrac motaro i shao kahnem, ok znalazlem tylko niewiem jak uruchomic gre z parametrami.Szukalem w internecie ale niestety niemoge znalesc jak uruchomic gre z parametrami gre uruchamiam przez plik wsadowy MS-DOS, daje wlasciwosci i niewiem gdzie to wpisac prosze o pomoc z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
mareckuss
Przypał
Posty: 1030
Rejestracja: śr 14 wrz, 2005
Lokalizacja: South of Poznań & Funny WarSaw

Post autor: mareckuss » sob 05 maja, 2007

dopisujesz normalnie do nazwy pliku w Element docelowy np mk3 0666 (możesz grać jako Smoke)

Chmaju
Oglądacz
Posty: 3
Rejestracja: sob 05 maja, 2007

Post autor: Chmaju » sob 05 maja, 2007

jakos niedziala a mam tak:
Obrazek
tam jest kod na motaro i shao kahna
Ostatnio zmieniony sob 05 maja, 2007 przez Chmaju, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mareckuss
Przypał
Posty: 1030
Rejestracja: śr 14 wrz, 2005
Lokalizacja: South of Poznań & Funny WarSaw

Post autor: mareckuss » sob 05 maja, 2007

Parametry powinny być dopisane do pliku mk3.exe, nie ogólnie do bat.

Chmaju
Oglądacz
Posty: 3
Rejestracja: sob 05 maja, 2007

Post autor: Chmaju » sob 05 maja, 2007

Jak robie skrot do pliku mk3.exe to robi mi sie skrot do programu ms-dos :|

Awatar użytkownika
mareckuss
Przypał
Posty: 1030
Rejestracja: śr 14 wrz, 2005
Lokalizacja: South of Poznań & Funny WarSaw

Post autor: mareckuss » sob 05 maja, 2007

No to w pliku wsadowym wpisz mk3.exe <parametr>

Awatar użytkownika
Alex2
Prawie aktywny użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: wt 08 maja, 2007
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Alex2 » wt 08 maja, 2007

Już prawie dobrze to zrobiłeś, mówię o tym zdjeciu co dałeś, tylko parametry dopisujesz PO nazwie pliku.
Czyli ma być: "d:\gry\mk3\MK\MK3.BAT 666 1000000"

Ewentualnie: "d:\gry\mk3\MK\MK3.BAT" 666 1000000

Nie wiem jak te cudzysłowy. Spróbować trza.

Jeśli chcesz wyjaśnień, to:
Chodzi o to, że dodajesz parametr do nazwy pliku. A nazwa to etykieta.rozszerzenie (rodzielone kropką). A Ty dałeś po etykiecie, przed rozszerzeniem (przed kropką). Czyli jakby zmieniłeś nazwę pliku a takiego z tą nazwą po prostu nie ma.

Powodzenia!

Grałem w Mortala w 96-97 roku. Cud, miód i orzeszki!! :PP
Ostatnio zmieniony wt 08 maja, 2007 przez Alex2, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ