Komunikat systemu Windows

O sprzęcie , problemach i takich tam

Moderator: RayNor

Post Reply
User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Komunikat systemu Windows

Post by Starscream » Mon 27 Aug, 2007

Od wczoraj przy logowaniu na swoje konto otrzymuję taki komunikat:

Image

Chyba nie muszę Wam mówić, że mam system Windows XP?
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Szymek
Poeta
Posts: 142
Joined: Sat 11 Nov, 2006
Contact:

Post by Szymek » Tue 28 Aug, 2007

Hmm, mam następujące propozycje na rozwiązanie tego problemu:
- zmień system na Linuxa (najlepiej Ubuntu)
- zreinstaluj Windowsa

User avatar
DarkViper
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 29
Joined: Wed 14 Feb, 2007
Location: z nienacka :]

Post by DarkViper » Tue 28 Aug, 2007

Jeżeli to wyskoczyło nagle, a nie po instalacji to spróbuj przywrócić system.

A wogóle:

http://forums.techguy.org/business-appl ... ssing.html

i

http://help.wugnet.com/windows/Exceptio ... 65646.html

User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Post by Starscream » Tue 28 Aug, 2007

Szymek wrote:Hmm, mam następujące propozycje na rozwiązanie tego problemu:
- zmień system na Linuxa (najlepiej Ubuntu)
- zreinstaluj Windowsa
Wiesz co? Linux nie jest wg. mnie najlepszym systemem do gier (emulator WINE nie umie uruchomić większości nowych). Reinstalacja też nie wchodzi w grę - bo na co mi 3 format w ciągu zaledwie roku? Zresztą problem ten występuje tylko na moim koncie, więc nie mogę wykluczyć przywracania systemu (nie mam bólu głowy o miejsce na dysku C - mam go 3,55 GB).
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Szymek
Poeta
Posts: 142
Joined: Sat 11 Nov, 2006
Contact:

Post by Szymek » Fri 31 Aug, 2007

Ubuntu (ewentualnie Kubuntu) + emulatory Wine i WineX w zupełności wystarczą. Poza tym nowe gry są pod Windowsa - spróbuj uruchomić cokolwiek z Linuxa w Windows. Aha, w (K)Ubuntu musisz najpierw zainstalować sterowniki do karty graficznej (jeśli chcesz grać w gry 3D). A najlepszym Windowsem jest Win98SE i nic tego nie zmieni.
Co do problemu - spróbuj usunąć swoje konto i utworzyć na nowo. Może pomoże.

User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Post by Starscream » Sat 01 Sep, 2007

Szymek wrote:Co do problemu - spróbuj usunąć swoje konto i utworzyć na nowo. Może pomoże.
Dzięki. Sam wcześniej na to nie wpadłem.
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

User avatar
Jazzwhisky
Poeta
Posts: 113
Joined: Mon 25 Sep, 2006
Location: Lublin/Puławy
Contact:

Post by Jazzwhisky » Sat 01 Sep, 2007

Błąd może powodować wiele czynników (problemy z odczytywaniem liter przyporzadkowanych dyskom), czasem pomaga np. odlaczenie/odinstalowanie urzadzen usb badz stacji dyskietek...

Sprobuj tez tego:
http://www.zolved.com/synapse/view_cont ... e_c0000013

Pozdro.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
Image

Szymek
Poeta
Posts: 142
Joined: Sat 11 Nov, 2006
Contact:

Post by Szymek » Sat 01 Sep, 2007

Dzięki. Sam wcześniej na to nie wpadłem.
To była ironia, czy może rzeczywiście na to nie wpadłeś?

User avatar
el_mundo
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 26
Joined: Thu 30 Nov, 2006

Post by el_mundo » Sun 02 Sep, 2007

no tak. windowsowe komunikaty sa trudne do okielznania. czasem nie mozna znalezc logicznej przyczyny jakiegos bledu:)
ja z mojej strony polecam pozbyc sie tego badziewia, tzn widowsa. nie mam zamiaru sie rozwodzic nad wyzszoscia linuxa nad windowsem wiec moze napisze cos na temat gier, emulacji itp.:
Do uruchamiania gier na linuxie wcale nie jest koniecznie potrzebny Wine. Przykladowo na chwile obecna mam zainstalowane MOHAA, Doom3, Quake4 i pare innych, ktore chodza bez zadnego emulatora, ba dzialaja szybciej i ladniej wygladaja niz na windzie. co do emulatorow to Wine obleci ale warto wspomniec o czyms takim jak Cedega. Na dzien dzisiejszy przez Cedege odpalam np. Diablo1, StarCrafta, czy Undying. O dosowych nie bede wspominal bo po prostu chodzi wszystko co tylko sie zechce. Polecam
only my weapons understands me

Lorak
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 12
Joined: Tue 26 Apr, 2005
Location: Koszalin

Post by Lorak » Sun 16 Sep, 2007

Szymek wrote:Hmm, mam następujące propozycje na rozwiązanie tego problemu:
- zmień system na Linuxa (najlepiej Ubuntu)
- zreinstaluj Windowsa
Uwielbiam takie teksty. Jesli nie potrafisz pomoc to przynajmniej nie pisz glupot. Po co gosc ma czarowac i kombinowac z jakimis emulatorami jak moze po prostu odpalic winde i byc zadowolonym. Wiem ze ostatnio jest "moda" na linuxa (szczegolnie wsrod tzw "Dzieci neostrady" i trend ze jak masz linuxa to jestes gosc bo znasz sie na kompach lepiej niz przecietny zjadacz chleba. No ale coz... Niewazne

Co do problemu tego typu bledy powodowac moze np gdy nazwy plikow pisane sa jakims innym standardem (np jakies azjatyckie krzaki albo cyrlica [chodz ta druga zamieniana jest na jakies znaczki]). Byc moze zassales cos dziwnego, rozpakowales i popieprzylo sie w ten sposob. Pozatym czy miales zainstalowanego Norton Antyvira?
Lorak

User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Post by Starscream » Tue 18 Sep, 2007

Lorak wrote:Byc moze zassales cos dziwnego, rozpakowales i popieprzylo sie w ten sposob.

Pliki pobieram raz na jakieś kilka miesięcy, więc wątpię, że to stało się w ten sposób - od bardzo dawna wszystkie pliki rozpakowane przeze mnie działają, jak należy.
Lorak wrote:Pozatym czy miales zainstalowanego Norton Antyvira?
Skąd! Nigdy nie zainstalowałbym czegoś, co zamula komputer i z trudem daje się odinstalować. Pierwszym antywirusem, jakiego miałem, był Avast i na przestrzeni ostatnich 4 lat ani razu nie miałem Nortona.

EDIT: Nie otrzymuję już komunikatu wspomnianego w temacie - nie wiem tylko, w jaki sposób on zniknął.
Last edited by Starscream on Tue 29 Jul, 2008, edited 1 time in total.
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Post Reply