Podkrecanie procka

O sprzęcie , problemach i takich tam

Moderator: RayNor

Co sądzisz o podkręcaniu procesora?

jak najbardziej na tak - sam podkręciłem/mam zamiar podkręcić
5
33%
Poddkręciłbym gdybym wiedział jak
2
13%
Po co ryzykować? Ma to jakiś sens?
1
7%
Mój sprzet mi wystarcza :)
7
47%
 
Total votes: 15

User avatar
joachim
Poeta
Posts: 110
Joined: Wed 12 Feb, 2003

Podkrecanie procka

Post by joachim » Fri 22 Aug, 2003

Co sÂądzicie o podkrĂŞcaniu, prĂłbowaÂł ktoÂś siĂŞ tym bawiĂŚ? Ja osobiÂście mam podkrĂŞconego i jak narazie jestem zadowolony chociaÂż chicaÂłbym podkrĂŞciĂŚ wiĂŞcej ale musiaÂłbym zwiĂŞkszyĂŚ napiĂŞcie.
Ps. Po³¹czy³bym podkrêcanie z modingiem w jednym temacie ale wtedy nie móg³bym zrobiÌ ankiet.
Image

User avatar
Gunjack
Poeta
Posts: 491
Joined: Thu 20 Feb, 2003

Post by Gunjack » Fri 22 Aug, 2003

To tylko mĂłj starszy brat, ktĂłry posiada Celeron 400 MHz i coÂś tam podkrĂŞca... Ja natomiast nie mam po co, bo mam AMD 1.67 GHz. 8)

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 22 Aug, 2003

ja tam podkrĂŞcam wszystko co siĂŞ da w kompie,
procka mam z 566 na 850 a jak potrzebuje wiĂŞcej mocy (gdzieÂś sÂłyszaÂłem juÂż takie hasÂło) to jestem wstanie podkrĂŞciĂŚ go do 1020 :)
grafika teÂż jest caÂły czas podkrĂŞcona
jako Âże procka krĂŞce szynÂą (bo inaczej nie moge) automatycznie podkrĂŞcone sÂą wszystkie czĂŞÂści
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
joachim
Poeta
Posts: 110
Joined: Wed 12 Feb, 2003

Post by joachim » Fri 22 Aug, 2003

Czyli rozumiem PÂłaski Âże Ty z rodziny Intel Insajd :wink:
Image

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 22 Aug, 2003

proste,w caÂłej karierze miaÂłem tylko raz amd, i mi to wystarczy wiĂŞcej tego nie kupie
intela praktycznie nie moÂżna spaliĂŚ ,a amd idzie z dymem odrazu po ÂściÂągniĂŞciu chÂłodzenia,intel co najwyÂżej siĂŞ wiesza
aha nawet nie prĂłbujcie siĂŞ kÂłuciĂŚ (przynajmniej w tym temacie) ktĂłra firma jest lepsza
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Fri 22 Aug, 2003

Ja tam nie podkrĂŞcam procka, to co mam mi wystarczy. A procka mam AMD Athlon XP i jestem zadowolony wczeÂśniej miaÂłem Durona i teÂż nie miaÂłem na co narzekaĂŚ. Na pewno nastĂŞpny jaki kupiĂŞ to teÂż bĂŞdzie AMD. I Âżadnego z nich nie podkrĂŞcaÂłem.

User avatar
PeO
Lejtienant
Posts: 712
Joined: Tue 17 Dec, 2002
Location: Kraków

Post by PeO » Fri 22 Aug, 2003

Kiedyœ jednak przychodzi taki czas, ¿e trzeba coœ zrobiÌ: kupiÌ nowy procesor, lub w³aœnie overclokn¹Ì stary. Jeœli nie potrzebujesz wielkiego skoku, to wystarczy drugie rozwi¹zanie. Dlatego w³aœnie od jakiegoœ czasu myœla³em o podkrêceniu procesora. Mo¿e nied³ugo siê uda..
Wisła! Dzisiaj znowu gra..

Hajper

Post by Hajper » Sat 23 Aug, 2003

ja podkrecilem kiedys celka 466 na 800mhz oczywiscie nie obeszlo sie bez dodatkowego chlodzenia... teraz mam athlona 1,7ghz i nie musze narazie go podkrecac

User avatar
RayNor
Przypał
Posts: 2413
Joined: Fri 13 Dec, 2002
Location: Biała Nyska

Post by RayNor » Sun 24 Aug, 2003

Obecnie ja nie mam podkrêconego procka bo po co mi na razie (Athlon 2200 XP :P ), ale kiedyœœœœœ (oj dawno) mia³em Pentium 100Mhz!!! :lol: wow I podkrêci³em go do chyba 330 mhz, ale d³ugo siê nim nie nacieszy³em bo po chwili ca³y komp poszed³ :wink: hlip hlip hlip
[center]Wasz ukochany MORDEK :D
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce!

Ide sie pochlastać za debilność userów!

User avatar
Keikuz
Partyjny :-)
Posts: 86
Joined: Wed 19 Jan, 2005
Location: 3-M/Ciasto

Post by Keikuz » Fri 18 Feb, 2005

ja aktulanie mam pentium 166MMX (ale ze mnie rzeznik) wie c bede musial go sprobowac podkrecic choscby do 300 :P
Wiem że nic niewiem - Sokrates

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Fri 18 Feb, 2005

płyta ci prawdopodobnie nie wyciągnie
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
Keikuz
Partyjny :-)
Posts: 86
Joined: Wed 19 Jan, 2005
Location: 3-M/Ciasto

Post by Keikuz » Sat 19 Feb, 2005

tez tak sadze ale przynajmniej 233 bedzie :P

[ Dodano: Sob 19 Lut, 2005 ]
Chyba ze bym zrobil, ze by sie po godzinie wylaczal ale godzina co to jest :P
Wiem że nic niewiem - Sokrates

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Sat 19 Feb, 2005

stare pentiumy ciężko się kręci
możesz nic go nie podciągnąć do góry
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Post by Starscream » Fri 01 Jul, 2005

Ja nie ryzykuję. Mój procesor (AMD Athlon XP 1700 XP+ 1.47 GHz) mi wystarczy.

P.S: To mój 200 post 8) .
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Aturecki
Poeta
Posts: 247
Joined: Thu 07 Jul, 2005

Post by Aturecki » Wed 13 Jul, 2005

Mój procek wystarczy mi w zupełności Pentium 4 - 2.0 wcześniej podkręciłem go do 3,0 ale miał zbyt wysoką temperaturę i doszedłem do wniosku że nie ma sensu

Post Reply