Książę i Tchórz - wyskakujący komunikat, że nie ma płyty

Jeżeli masz problem z jakąś grą , nie umiesz czegoś uruchomić lub nie wiesz jak coś przejść? To forum jest dla ciebie

Moderator: RayNor

Post Reply
szwenk
Oglądacz
Posts: 2
Joined: Sun 19 Oct, 2008

Książę i Tchórz - wyskakujący komunikat, że nie ma płyty

Post by szwenk » Sun 19 Oct, 2008

Zainstalowałem sobie grę Książę i Tchórz, ale wyskakuje mi komunikat "Brak płyty CD-ROM gry". Może macie jakiegoś cracka do tego, albo potraficie to obejść?

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Sun 19 Oct, 2008

nie zmieniaj żadnych parametrów przy instalacji, zainstaluj tak jak jest i uruchamiaj skrótem z pulpitu - działa wtedy bez żadnych problemów
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Sido2000
Oglądacz
Posts: 1
Joined: Sun 19 Oct, 2008

Post by Sido2000 » Sun 19 Oct, 2008

plaski wrote:nie zmieniaj żadnych parametrów przy instalacji, zainstaluj tak jak jest i uruchamiaj skrótem z pulpitu - działa wtedy bez żadnych problemów
Zrobiłem tak jak napisałeś, zainstalowałem patcha, ale mimo to i tak wyskakuje komunikat o tym że trzeba włożyc cd z gra :-( Niech mi ktoś pomoże, bo mam takie ciśnienie żeby zagrac w ksiecia i tchorza że ojezu.

szwenk
Oglądacz
Posts: 2
Joined: Sun 19 Oct, 2008

Post by szwenk » Sun 19 Oct, 2008

Mnie również nie działa, mimo tego, że zainstalowałem grę w domyślnym folderze :/

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sun 19 Oct, 2008

Rzeczywiście - sprawdzałem według instrukcji i wołą o płyte....

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Sun 19 Oct, 2008

jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że nie mam stacji dyskietek, może to ma jakiś wpływ
jak dalej będą problemy to po prostu dam inną wersję
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sun 19 Oct, 2008

Też nie mam stacji.

Al!ch3mic
Oglądacz
Posts: 1
Joined: Sun 19 Oct, 2008

Post by Al!ch3mic » Sun 19 Oct, 2008

..Mam podobny problem, generalnie jest to wersja okrojona gry,
bez dzwięku. Powinna go czytać bezpośrednio właśnie z płyty, którą gra żąda.
Zatem jedyna rada to umieszczenie w downloadzie brakującego audio.

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sun 19 Oct, 2008

Mam cd z grą - jutro sprawdze i w razie czego wrzuce, prawdopodobnie będzie trza obraz płyty zrobić

User avatar
hellcabber
Poeta
Posts: 280
Joined: Wed 17 Jan, 2007
Location: Bytom

Post by hellcabber » Sun 19 Oct, 2008

w googlach "książe i tchórz peb"
to drinkin' some or to drinkin' little some more ?

User avatar
plaski
Władca :-)
Posts: 3054
Joined: Wed 04 Dec, 2002
Location: Kraków
Contact:

Post by plaski » Sun 19 Oct, 2008

jutro postaram się wrzucić inną wersję
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Post Reply