Aladdin

Jeżeli masz problem z jakąś grą , nie umiesz czegoś uruchomić lub nie wiesz jak coś przejść? To forum jest dla ciebie

Moderator: RayNor

Post Reply
Kamikaze Muru
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Sun 24 Aug, 2008

Aladdin

Post by Kamikaze Muru » Sun 24 Aug, 2008

Witam!!

Wie ktos co zrobic zeby nie zaczynac za kazdym razem tej gryod nowa??Bo dochodze do 4 planszy i chcialbym zaczynac od niej a nie znowu od 1 po wylaczeniu gry:/

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sun 24 Aug, 2008

Niestety na PC nie da się... Możesz wypróbować wersje na konsolę Sega Megadrive, gdzie emulator ma możliwość zapisu stanu gry.

Code: Select all

www.gametronik.com

Kamikaze Muru
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Sun 24 Aug, 2008

Post by Kamikaze Muru » Sun 24 Aug, 2008

Tego sie wlasnei obawialem:(

No nic to bede mial na dluuzszy wieczor:)

User avatar
hellcabber
Poeta
Posts: 280
Joined: Wed 17 Jan, 2007
Location: Bytom

Post by hellcabber » Mon 25 Aug, 2008

możesz też użyć cheatu na pomijanie poziomów, poszukaj na google
to drinkin' some or to drinkin' little some more ?

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Mon 25 Aug, 2008

Rzeczywiście trainer do tej gry jakiś istniał... sugerowałbym jednak pobawić się tym emulatorem - w każdej chwili można zapisać grę.

Emulator:

Code: Select all

http://www.emulator-zone.com/download.php/emulators/genesis/gens/gens-win32-bin-2.14.zip
Rom z grą :

Code: Select all

http://213.251.178.77/site/fiche/nimd/Aladdin%2B/
Rozpakowujesz wszystko do jednego katalogu, odpalasz Gens.exe.
Zmieniasz ustawienia programu:
w zakładce graphics->render wybierz 2xsai.
wchodzisz w zakładke options->joypad, następnie przy player1 klikasz na redefinine keys. Tu ustawiasz klawisze, po lewej masz kierunki, po prawej akcje. Dodatkowo po środku przycisk start; wedle uznania.
Później klikasz na file->open ROM i wskazujesz rom z grą.

[ Dodano: Pon 25 Sie, 2008 ]
Byłbym zapomniał - podczas gry save robisz klawiszem F5, load masz na F8. Jeżeli chcesz mieć więcej,to zmieniasz slot klawiszami F6/F7, natomiast wówczas zapisu dokonujesz F5+SHIFT, wczytanie F8+SHIFT
Last edited by mareckuss on Mon 25 Aug, 2008, edited 1 time in total.

Kamikaze Muru
Oglądacz
Posts: 5
Joined: Sun 24 Aug, 2008

Post by Kamikaze Muru » Mon 25 Aug, 2008

mareckuss dzieki za dokladna instrukcje!!Jak znajde chwile to sie tym pobawie jeszce raz dzieki:)

Post Reply