UFO - Enemy Unknown

Jeżeli masz problem z jakąś grą , nie umiesz czegoś uruchomić lub nie wiesz jak coś przejść? To forum jest dla ciebie

Moderator: RayNor

Post Reply
Nordique
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 20
Joined: Thu 04 Oct, 2007
Location: Tarnów

UFO - Enemy Unknown

Post by Nordique » Sat 10 May, 2008

Witam, mam problem gdyż gra UFO - Enemy Unknown dziala zbyt szybko, jak ja spowolnić?
Mogłbym próbować zmienic zgodność na 95 ale czy to by cos dało, pozatym nie wiem czy wszystko zmieniac czy tylko pliki exe, gdyz wieksza czesc gry jest zapakowana w rozne foldery i zmiana na 95 zajeba by wiecznosc : >> ? Grę ściągnąłem z portalu Abandonia gdzie jest napisane że działa też pod XP, wiec z dzwiękiem nie ma problemu wszystko działa jak należy

Pozdrawiam i prosze o pomoc
Pozdrawiam : >

User avatar
Starscream
Poeta
Posts: 966
Joined: Thu 03 Jun, 2004
Location: Siemianowice Śląskie

Post by Starscream » Sat 10 May, 2008

Spróbuj użyć CPU Grabbera - jest on na stronie w dziale Programy, na samym szczycie listy.
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Nordique
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 20
Joined: Thu 04 Oct, 2007
Location: Tarnów

Post by Nordique » Sat 10 May, 2008

Hmmm nie dziala : (, albo bodajze raz zadzialalo ale tylko na chwilke, glownym problemem jest to ze nie mozna przesuwac widok swobodnie po mapie bo tak szybko skacze i czas leci jak opetany : >
Pozdrawiam : >

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sat 10 May, 2008

Najprościej i najskuteczniej będzie odpalić to pod DosBoxem.

Nordique
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 20
Joined: Thu 04 Oct, 2007
Location: Tarnów

Post by Nordique » Sun 11 May, 2008

Pod dosboxem dziala tak samo tylko (za szybko) ze dosbox otwiera mi sie w malym okienku i nie da sie go powiekszyc, probowalem juz w notatniku zmieniac opcje wielkosci ale niestety nie dzialaja ale problem wciaz tkwi z szybkosci gry : (, myslicie ze zmiana na kompatybilnosc z 95 cos da?
Pozdrawiam : >

User avatar
Punik
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 12
Joined: Thu 02 Nov, 2006
Location: Toruń

Post by Punik » Sun 11 May, 2008

Jeszcze najwygodniej jest po prostu zmienić szybkość przesuwu ekranu w opcjach, podczas gry, na najniższy, wtedy ruchy myszki przesuwającej ekran są znośne, miałem ten sam problem : )

User avatar
mareckuss
Przypał
Posts: 1030
Joined: Wed 14 Sep, 2005
Location: South of Poznań & Funny WarSaw

Post by mareckuss » Sun 11 May, 2008

Sprawdzałem na stronie DosBoxa - gra jest w pełni kompatybilna, więc tak jak napisał kolega wyżej kwestia ustawień w dosbox.conf. Natomiast aby mieć pełen ekran wystatczy nacisnąć lewy alt+enter.

Madziak
Prawie aktywny użytkownik
Posts: 33
Joined: Tue 18 Sep, 2007

Post by Madziak » Thu 15 May, 2008

Nie ma problemu pod DosBoxem. Owszem, gra działa dość szybko, ale można ją spowolnić opcjami DB - CTRL+F11/F12 i kombinacją opcji.
Ja miałem ustawione opcje na poziom 3 dla poruszania się, i 4 dla shotów. Wystarczało to do gry.
Bardziej wkurzały mnie błędy graficzne wyświtlanych leveli, szczególnie baz obcych. Ale to samo miałem kiedyś na Amisi 600, więc to może być bug gry.

Post Reply