Rozdzielczość Ekranu

Forum specjalnie stworzone dla wszelkiego rodzaju ankiet :-)

Moderator: RayNor

Jaką masz rodzdzielczość ekranu?

640*480
1
4%
800*600
2
8%
1024*768
16
67%
1152*864
5
21%
 
Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Rozdzielczość Ekranu

Post autor: macciekk21 » ndz 24 wrz, 2006

Chciałbym się zaptać o rozdzielczość ekranu i ilość kolorów, bo nie za barzo wiem, jakie ustawienia ekranu są najbardziej rozpowszwechonione, a jet mi to potrzebne do wykonania strony www. :mrgreen:


Ja mam 1024*768 16bitowy kolor

[ Dodano: Nie 24 Wrz, 2006 ]
UWAGA:
1) Zaznaczenie opcji "1152*864" jest równoznaczne z zaznaczeniem "1152*864 lub wyższą". Stało się tak w wyniku pomyłki - dodałem za dużo opcji...
2) Chodzi o rozdzielczość pulpitu w Windowsie. Tego też nie napiszałem przez nieuwage...
Ostatnio zmieniony ndz 24 wrz, 2006 przez macciekk21, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nosferatu
MVP Fajnegry
Posty: 2460
Rejestracja: ndz 27 cze, 2004
Lokalizacja: Z nieba:)

Post autor: Nosferatu » ndz 24 wrz, 2006

640 na 480 w dodatku w hight color he he he czasem wrzucam na 480*320 to szybciej wszystko chodzi
Każdy pozytywny głos się liczy więc wchodzimy i głosjemy
http://studenckihumor.pl/ranking.php?id=904&sort=visitA
------------------------------------------------------
Nigdy nie gadaj z debilem - najpierw zniży Cie do swojego poziomu a potem pokona posiadaną wiedzą!!
---------------------------------------------------
REWOLUCJA

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » ndz 24 wrz, 2006

O_o serio czy dla jaj?

-Golbez-
Poeta
Posty: 426
Rejestracja: czw 13 lip, 2006
Lokalizacja: Kraków

Post autor: -Golbez- » ndz 24 wrz, 2006

Ponad 70% ludzi posiadających internet ma rozdzielczość 1024 na 768 i high color. Zresztą nie wiem czy wiesz, ale można tak wykonać stronkę, żeby pasowała do każdej rozdzielczości. od 640x480 do tych najwyższych jak 1280x1024.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
"Stawiaj swoje wojska w pozycji, z której nie ma ucieczki i raczej umrą, niż zdołają się wycofać. Jeżeli nie ma ucieczki od śmierci, zarówno oficerowie jak i prości żołnierze dają z siebie wszystkie siły"
Hasu_z_Lasu d{-_-}b --> Reaktywacja!

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » ndz 24 wrz, 2006

Wiem, że można tak, zrobić, ale nie za bardzo jak ^^". Dzięki za radę.

Awatar użytkownika
Starscream
Poeta
Posty: 966
Rejestracja: czw 03 cze, 2004
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie

Post autor: Starscream » ndz 24 wrz, 2006

Ja mam rozdzielczość 1024 x 768 i 32-bitowe kolory.
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Awatar użytkownika
Jazzwhisky
Poeta
Posty: 113
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006
Lokalizacja: Lublin/Puławy
Kontakt:

Post autor: Jazzwhisky » pn 25 wrz, 2006

coraz wiecej ludzi ma 1280x1024 :}, uwzglednij to (chociaz akurat "przeszkadzac" ci beda raczej ci z niskimi rozdzielczosciami :P)
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
Obrazek

Awatar użytkownika
madrav
Poeta
Posty: 582
Rejestracja: pt 24 cze, 2005
Lokalizacja: Sodoma

Post autor: madrav » pn 25 wrz, 2006

hehe bez sensu dales opcje 640x480 z 256 kolorami, bo chyba nikt na tym swiecie oprocz Nosfa nie uzywa takiej. Faktem jednak jest, ze specjalnie dla niego powinienes zoptymalizowac swoja strone, tak aby i on mogl ja ogladac. Wszak to wodzu rewolucji. Nalezy tez pomyslec o userach kart Hercules, ktorzy maja dwukolorowy monitor (czarno-pomaranczowy). :mrgreen:
uwazaj na wilki, men!
Obrazek

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » pn 25 wrz, 2006

Dla nosfa (460x480) i leniwców (a dokładniej takiego mojego "kolezka") z 800x600, którzy nie mogą zmienić rozdzielczości bo się przewrócą do kloperka ;). Będzie specjalna wersja strony :)...
Nosfer nie musi sie martwić...

Awatar użytkownika
Starscream
Poeta
Posty: 966
Rejestracja: czw 03 cze, 2004
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie

Post autor: Starscream » wt 26 wrz, 2006

macciekk21 pisze:Dla nosfa (460x480) i leniwców (a dokładniej takiego mojego "kolezka") z 800x600, którzy nie mogą zmienić rozdzielczości bo się przewrócą do kloperka ;). Będzie specjalna wersja strony :)...
Nosfer nie musi sie martwić...
A czy już wiesz, jak to zrobić? Bo ja w Google znalazłem dokument w PDF-ie, który prawdopodobnie opisuje tę czynność. Prawdopodobnie, bo jeszcze nie otwierałem go.
I ty możesz przyłączyć się do Rewolucji! Zapisy przyjmuje madrav na PW.

Awatar użytkownika
Nosferatu
MVP Fajnegry
Posty: 2460
Rejestracja: ndz 27 cze, 2004
Lokalizacja: Z nieba:)

Post autor: Nosferatu » wt 26 wrz, 2006

no i dobrze bo stronke chcialem zobaczyc...nawet nie weicie jaki to dramat siedzie w 640 na 480 ...chociaz jak mowie troche uli wiec czasem sie[dsoc czesto glownie na forum] przerzucam sie na 320*240....to tez uwzglednij bo jak strona bedzie wybajerzona to tylko na tej rozdzielczosci ja odpale
Każdy pozytywny głos się liczy więc wchodzimy i głosjemy
http://studenckihumor.pl/ranking.php?id=904&sort=visitA
------------------------------------------------------
Nigdy nie gadaj z debilem - najpierw zniży Cie do swojego poziomu a potem pokona posiadaną wiedzą!!
---------------------------------------------------
REWOLUCJA

Awatar użytkownika
madrav
Poeta
Posty: 582
Rejestracja: pt 24 cze, 2005
Lokalizacja: Sodoma

Post autor: madrav » wt 26 wrz, 2006

Znam to, kiedys tez mialem 320x240. Gdy odpalalem quake`a widzialem tylko liczbe naboi jaka mam do wystrzelania. oczywisice w 16 roznych kolorach.

robienie stron to sztuka, nie wazne jaki piksel duzy, wazne aby to byl swego rodzaju sex pomiedzy pikselami. wtedy kazdy bedzie chcial patrzec :D

heheh a tak mi sie przypomnialo, dawno temu w pentagonie mieli kompjuter z wyswietlaczem 1x1 piksel. Jak swiecil na zielono - byl pokoj, jak na czerwono - wojna :D
Ostatnio zmieniony wt 26 wrz, 2006 przez madrav, łącznie zmieniany 1 raz.
uwazaj na wilki, men!
Obrazek

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » wt 26 wrz, 2006

nasfre z tego co mi wiadomo to na windzie mozna pojechac najniezej 640*480 i wez ty sobie ze mnie jaj nie rob :P

Awatar użytkownika
Słodki
~[TipS Team FG ]~
Posty: 654
Rejestracja: pn 01 sie, 2005
Lokalizacja: Wielgomłyny

Post autor: Słodki » sob 30 wrz, 2006

a ja mam 2x2 !!
...I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Co masz zrobić dziś zrób pojutrze, zyskasz 2 dni wolnego.

http://www.travian.pl/?uc=pl5_38454

Awatar użytkownika
Jazzwhisky
Poeta
Posty: 113
Rejestracja: pn 25 wrz, 2006
Lokalizacja: Lublin/Puławy
Kontakt:

Post autor: Jazzwhisky » sob 30 wrz, 2006

macciekk21 pisze:nasfre z tego co mi wiadomo to na windzie mozna pojechac najniezej 640*480 i wez ty sobie ze mnie jaj nie rob :P
mozna nizej, np. w Win 3.1 :]
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
Obrazek

ODPOWIEDZ