Jaki Mam System Operacyjny

Forum specjalnie stworzone dla wszelkiego rodzaju ankiet :-)

Moderator: RayNor

Jaki Mam System Operacyjny

Windows (dosowy, 9x/Me)
12
26%
Windows (ntkowy. NT/2k/XP)
32
68%
Linux (podaj dystrybucjĂŞ)
2
4%
Unix
0
Brak głosów
BeOS (podaj dystrybucjĂŞ)
0
Brak głosów
FreeDOS, DR-DOS albo inny DOS na OpenSource
1
2%
Solaris
0
Brak głosów
 
Liczba głosów: 47

Awatar użytkownika
mareckuss
Przypał
Posty: 1030
Rejestracja: śr 14 wrz, 2005
Lokalizacja: South of Poznań & Funny WarSaw

Post autor: mareckuss » śr 28 wrz, 2005

dizzyx pisze:
Aturecki pisze:miałem wszystkie pozostałem (95, 97, 98, ME, 2000, Home e.)
To byl Win 97 ?? :shock:
Na poziomie pewnego toku rozumowania to wyszedl zarówno Windows 97 (OSR2) i 99 (98SE)
Jeśli kolega nie popelnich gafy to zapewne to mial na mysli.

Awatar użytkownika
spodek
Poeta
Posty: 176
Rejestracja: śr 28 wrz, 2005

Post autor: spodek » pt 30 wrz, 2005

ja mam 2000 pro bo otwiera więcej starych gier na dos'a i ma fajowe opcje jak win xp :?

Lorak
Prawie aktywny użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: wt 26 kwie, 2005
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: Lorak » sob 01 paź, 2005

A czemu nie ma np. wymienionego AmigaOS? Przeciez nie wszyscy maja pc'ty. A nie zapomnieliscie tez MacOS'a? Powinna byc mozliwosc wyboru opcji "inny". I niech mi tylko nikt nie mowi ze AmigaOS to badziewie, niech zajrzy na www.ppa.pl do dzialu "grafitti". Tam zobaczycie jaka dzis wyglada Amiga (oczywiscie nie mowie tu o wysluzonych A500)
Lorak

Awatar użytkownika
zelek31
Poeta
Posty: 717
Rejestracja: pn 07 sie, 2006
Lokalizacja: Opole

Post autor: zelek31 » śr 30 sie, 2006

Ja mam kiepski komputer wiec mam 98 bo Xp by mi wolno chodził

Co do innych wersji windows to był zarówno 96 jak i 97 i 99, ale to były formy robocze, posiadaly za dużo błędów i nie zostaly wprowadzone do sprzedaży...
Ostatnio zmieniony śr 30 sie, 2006 przez zelek31, łącznie zmieniany 1 raz.
Rewolucja jest blisko... na ulice wyjdą dzieci...

elektrolityk
Prawie aktywny użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: śr 04 maja, 2005
Lokalizacja: Wąbrzeźno
Kontakt:

Post autor: elektrolityk » śr 30 sie, 2006

96 i 99? 97 to ja rozumiem bo to wersja robocza wina 98:) ale 96 czy 99? jak chciałeś poszpanować ze swoimi beta wersjami to mogłeś choćby jakiegoś pingwina wymienić lub BeOs. Jaaaa... a tak ogółem to ja miałem P2 300 mhz z 256 ram i dysk 20gb a u mnie jakoś ten XP chodził i to nawet miło jak się zrezygnowało ze zbytecznych bajerów:)

Awatar użytkownika
zelek31
Poeta
Posty: 717
Rejestracja: pn 07 sie, 2006
Lokalizacja: Opole

Post autor: zelek31 » śr 30 sie, 2006

http://pl.wikipedia.org/wiki/Windows

tutaj sobie poczytaj, masz napisane wszystkie wersje windows i jest zarówno 96, 97 jak i 99.

Pozdro i nie badź takim niedowiarkeim
Rewolucja jest blisko... na ulice wyjdą dzieci...

Michał3650
Oglądacz
Posty: 6
Rejestracja: sob 09 wrz, 2006
Lokalizacja: z dziury
Kontakt:

Post autor: Michał3650 » ndz 10 wrz, 2006

Windows XP, ale chce się przełożyć na linuxa (ale brat nie chce i się kłócimy - a nie chce dwóch systemów) więc jeszcze nie głosuję...

Awatar użytkownika
wiktorTBG
Prawie aktywny użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: ndz 24 wrz, 2006

Post autor: wiktorTBG » pt 15 gru, 2006

ja tez mam zp i 98

Awatar użytkownika
cienki
Poeta
Posty: 178
Rejestracja: ndz 22 lip, 2007
Lokalizacja: Z Kambodży
Kontakt:

Post autor: cienki » czw 01 lis, 2007

Ja mam win98SE bo ten mi najbardziej odpowiada dlatego że nie mam za szybkiego kompa i nie pozwole sobie na xp
Obrazek

Jedi_Master
Poeta
Posty: 146
Rejestracja: ndz 26 cze, 2005
Lokalizacja: Mińsk Maz.
Kontakt:

Post autor: Jedi_Master » czw 01 lis, 2007

navi pisze:Windows XP Rządzi!
Phi! Systemy unixowe dawno prześcignęły każdego windowsa jaki do tej pory wyszedł (nawet vistę)

P.S apropo visty. CO TO ZA SYSTEM, KTÓRY WYMAGA 1 GB RAMU I 5-10 GB MIEJSCA NA DYSKU DO CHOLERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.gmland.prv.pl/ <- lubisz gry? a chcesz się nauczyć je robić? WEJDŹ!

Szymek
Poeta
Posty: 142
Rejestracja: sob 11 lis, 2006
Kontakt:

Post autor: Szymek » pt 02 lis, 2007

Jeśli Ci się nie podobają wymagania, to przesiądź się na FreeDOSa (najlepiej wersja FULL). Jeśli masz modem, to i internet Ci pójdzie (a jak masz dobrą kartę dźwiękową to i dźwięk).
Ja z WinXP korzystam raczej z konieczności (Win 98 nie obsługuje procesorów dwurdzeniowych, poza tym przy dużej liczbie programów w tle Win98 by nie działał poprawnie, a i z RAMem 256MB lub więcej może mieć problemy).
Zaznaczyłem FreeDOSa, bo kiedyś korzystałem tylko z niego (ostatnio musiałem właśnie się przesiąść na XP). Zwykle na FreeDOSie korzystałem z TP i kilku prostych gierek.

Awatar użytkownika
cienki
Poeta
Posty: 178
Rejestracja: ndz 22 lip, 2007
Lokalizacja: Z Kambodży
Kontakt:

Post autor: cienki » sob 01 mar, 2008

Teraz mam XP na kompie i na laptopie Viste. Do Visty nie mam przeciwskazań. Świetny system.
Obrazek

Awatar użytkownika
madrav
Poeta
Posty: 582
Rejestracja: pt 24 cze, 2005
Lokalizacja: Sodoma

Post autor: madrav » sob 01 mar, 2008

oh God! cienki, co to jest to czerwone po prawej na Twoim avatarze? bazooka? :twisted:
uwazaj na wilki, men!
Obrazek

Awatar użytkownika
cienki
Poeta
Posty: 178
Rejestracja: ndz 22 lip, 2007
Lokalizacja: Z Kambodży
Kontakt:

Post autor: cienki » ndz 02 mar, 2008

nie to ogonek :P
Obrazek

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » ndz 02 mar, 2008

zelek31 pisze:a mam kiepski komputer wiec mam 98 bo Xp by mi wolno chodził
cienki pisze:Ja mam win98SE bo ten mi najbardziej odpowiada dlatego że nie mam za szybkiego kompa i nie pozwole sobie na xp
No ja nie wiem. Może mi się tak tylko wydawało, ale na starym kompie szybciej chodził WinXp niż 98/Me... Tak. Też nie wiem jakim cudem...

ODPOWIEDZ