Zaświaty

Na tym forum będę umieszczał różne komunikaty i ogłoszenia związane ze stroną
Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Zaświaty

Post autor: plaski » pn 12 lis, 2018

Sprawdzam czy to jeszcze działa.
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » pt 16 lis, 2018

Nie mogę w to uwierzyć, ale działa. :shock:
Tylko wyszukiwarka forumowa coś szwankuje.
Ostatnio zmieniony pt 16 lis, 2018 przez macciekk21, łącznie zmieniany 1 raz.

696969
Oglądacz
Posty: 1
Rejestracja: pt 16 lis, 2018

Post autor: 696969 » pt 16 lis, 2018

Ino backup troche stary i właśnie coś jeszcze się @#$%^&* i przy logowaniu wywala, że błędne hasło. :(


W każdym razie cieszę się bardzo z reanimacji. :mrgreen: Nostalgłem.
Ostatnio zmieniony pt 16 lis, 2018 przez 696969, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: plaski » sob 17 lis, 2018

Z tymi hasłami to są jakieś dziwne rzeczy, ja też nie mogę się zalogować. Musze zmieniać hasło w bazie, cza wrzucać w postaci md5 :eek: A i tak to dziadostwo je zmienia na jakieś inne, resety też nic nie dają. Nie ogarniam tego.
Nowszej bazy nie znalazłem.
Tylko teraz nie wiem co dalej :)
Ostatnio zmieniony sob 17 lis, 2018 przez plaski, łącznie zmieniany 1 raz.
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

717171
Oglądacz
Posty: 1
Rejestracja: sob 17 lis, 2018

Post autor: 717171 » sob 17 lis, 2018

Może spróbuj przenieść ten forumek na phpbb3 albo jakiś inny współczesny skrypt.
Wszyscy pewnie będą musieli poresetować hasła, ale będzie się chociaż dało zalogować.

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: plaski » sob 17 lis, 2018

Zaktualizowałem przema do najnowszej stabilnej wersji, mam wrażenie, że jest ociupinę lepiej, ale dalej nie do końca tak jak trzeba. Przystawiam się, żeby to przenieść na pbpbb3, ale boję się, że to wszystko się wtedy rozpadnie do końca :D
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Awatar użytkownika
mareckuss
Przypał
Posty: 1030
Rejestracja: śr 14 wrz, 2005
Lokalizacja: South of Poznań & Funny WarSaw

Post autor: mareckuss » sob 17 lis, 2018

Aloha!

Reset hasła wreszcie zadziałał. Miło znowu tutaj się objawić ; ]

737373
Oglądacz
Posty: 1
Rejestracja: sob 17 lis, 2018

Post autor: 737373 » sob 17 lis, 2018

Wow. Udało mi się zalogować drugi raz na to samo konto. :-) Niestety moje pierwotne konto dalej ma zmienione hasło.

Backup masz, to czemu się boisz ze coś poumiera? Przeprowadź migrację najlepiej na localhoście i na serwer wgrasz już gotowego forumka na nowym skrypcie.
Ostatnio zmieniony sob 17 lis, 2018 przez 737373, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: plaski » ndz 18 lis, 2018

Boję się, bo dawno nie grzebałem przy żadnych stronach :) A to dalej wszystko ledwo się trzyma.
Btw to i poprzednie odpowiedzi piałem przez szybka odpowiedz...
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2018 przez plaski, łącznie zmieniany 1 raz.
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » ndz 18 lis, 2018

Zrobiłem sobie mały test na konwersję z przema na phpbb3 i nawet się udało. Najtrudniejszym etapem było znalezienie paczki serwerowej z php5, bo xampp schował ją przede mną. xD

W bazie przemowej puściłem:

Kod: Zaznacz cały

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_dateformat VARCHAR(60) DEFAULT '|j M Y|, \\\o H:i' NOT NULL;
Potem zainstalowałem najnowsze phpbb3 z polskimi pakietami językowymi, a następnie w instlatorze dałem konwersję z phpbb2.0 i bzikało. :grin:

Warto sobie tyko zapisać swoje hasło i sól, żeby potem sobie podmienić w bazie, bo chyba się nadpisuje wartościami z przema, które są niezgodne z phpbb3.
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2018 przez macciekk21, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: plaski » pn 19 lis, 2018

Instalowałeś gdzieś zupełnie obok czy nadpisałeś przema?
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Post autor: macciekk21 » pn 19 lis, 2018

phpbb3 instaluje się obok. Jeszcze w instalatorze, ale już po przeprowadzeniu instalacji przechodzi się do zakładki konwersja i tam podaje się dane do bazy danych forum na phpbb2, a instalator robi sobie co trzeba (ale w przypadku przema, jeśli nie przekształci się tablicy z userami tak jak napisałem powyżej, to wywali błąd i nic nie zrobi).
Ostatnio zmieniony pn 19 lis, 2018 przez macciekk21, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: plaski » pn 19 lis, 2018

Tablica to ok, pytanie zasadnicze jest takie, czy phpbb3 przeniesie się do katalogu z przemem czy będzie gdzieś obok i potem będzie trzeba jeszcze i tak to wszystko przenosić?
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

Awatar użytkownika
macciekk21
Poeta
Posty: 636
Rejestracja: śr 29 mar, 2006

Re: Zaświaty

Post autor: macciekk21 » czw 22 lis, 2018

Działa! I to całkiem sprawnie. :)

To co panowie, zaczynamy reanimację?

Awatar użytkownika
plaski
Władca :-)
Posty: 3053
Rejestracja: śr 04 gru, 2002
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zaświaty

Post autor: plaski » czw 22 lis, 2018

Brakuje mi tu masy rzeczy w tej wersji :/ Ale to drugorzędny problem. Jak będzie to śmigać to chce zamienić adresy tak żeby to forum było pod starym adresem.
www.fajnegry.krakow.pl - strona poświęcona klasyce gier komputerowych

ODPOWIEDZ