WOOOOOLNO CHODZI

Wszytsko co związane z emulacją :-)

Moderators: RayNor, elektrolityk

Hajper

Post by Hajper » Wed 27 Aug, 2003

ja odpalam wszystko w nEMU64. Dla mnie to jest najlepszy emulator. Ma bardzo duzo opcji konfiguracyjnych i jest bardzo prosty w obsÂłudze. do tego prawidÂłowo odpala ok. 85% gier. To na nim przeszedÂłem Super mario 64 i Rampage'a. Bardzo fajnie sie tez gra w mario kart. Polecam ten emulatorek

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Wed 27 Aug, 2003

A moÂże mi ktoÂś powiedzieĂŚ czy dobry jest UltraHLE ??

Hajper

Post by Hajper » Wed 27 Aug, 2003

jak dobrze pamietam on dziaÂłaÂł tylko na 3dfx'ie ale moze sÂą specjalne pluginy po ktĂłrych zainstalowaniu bedzie mozna naparzac na geforcach... Ja osobiscie polecam tylko nEMU. Kumagoro wyprĂłbuj go...

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Wed 27 Aug, 2003

Uruchomiem teraz na 1964 Mario 64 i podyikowaem temu emulatorowi jak yobacyzem e nie ma tej wielkiej gowz Mario, a na nEmu chodyi wolniej ni na PJ64.

Hajper

Post by Hajper » Wed 27 Aug, 2003

widac masz slabszy sprzet bo ja odpalalem tez na tych dwoch emulatorach i chodziÂł tak samo na obu. Jesli sprzet masz dobry to cos masz pochrzanione z konfiguracjÂą emulatorka

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Wed 27 Aug, 2003

MoÂże mam za sÂłabÂą kartĂŞ graficznÂą. A co do tego 1964 to ten emulator jest do niczego.
Hajper a co mĂłgÂłbym zmieniĂŚ w ustawieniach emulatora, bo moÂże masz racjĂŞ Âże mam Âźle poustawiane.

Hajper

Post by Hajper » Wed 27 Aug, 2003

rozdzia³ke na 640x480. Wy³¹czyÌ antialiasing i vsync (jesli s¹ takie opcje). Missing frames mozesz w³¹czyc jak jest:P. i wogole ustaw tak zebys mial szybsz¹ gre niz ladniejsz¹ grafike

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Wed 27 Aug, 2003

A powiedz mi jeszcze jakiego plugina graficznego uÂżywasz bo ja mam:
Jabo's Direct3d6 1.5

Hajper

Post by Hajper » Wed 27 Aug, 2003

juz nie pamietam bo odpalalem ten emulator ostatni raz ponad rok temu.

Jesli jest to wybierz plugin OpenGL bo takie pluginy zazwyczaj majÂą najewiecej opcji konfiguracyjnych. D3D niby tez dobry ale czesto moga byc problemy ze wspolczesmymi wersjami DiretXa

User avatar
Kumagoro
Poeta
Posts: 919
Joined: Fri 07 Feb, 2003
Location: Poznań
Contact:

Post by Kumagoro » Thu 28 Aug, 2003

WybraÂłem plugin OpenGL i jest lepiej. Wielkie dziĂŞki za pomoc.

Post Reply